Vi sparar data i cookies, genom att
använda våra tjänster godkänner du det.

1/4

Här är världens dyraste taco

Vi har sett lyxvarianter av både pizza och hamburgare tidigare. Nu kommer världens dyraste tacos.

Svenskarna älskar sitt fredagsmys och frågar du vilken tioåring som helst så finns det inget bättre sätt att lyxa till det än en krispig taco. Eller tre.

Men det finns alltid ett sätt att ta lyxen till nästa nivå.

En mexikansk restaurang har nyligen presenterat en taco som matchar en bil i pris. Fyllningen består till största delen av den dyra japanska kobebiffen, toppat med languster och belugakaviar. Det är i sin tur toppat av tryffelbrie och kopi luwak-kaffe.

Som avslutning har tacosen – som serveras på ett bröd av majsmjöl och guldstoff – en garnering av äkta guldflarn. 

Pris på menyn: 225.000 kronor.

"Den passar perfekt ihop med ett glas Ley .925 Pasion Azteca Ultra-Premium Añejo tequila som kostar 1,3 miljoner kronor per flaska", tipsar hotellets blogg.

Den som vill testa vad som antas vara världens dyraste tacos måste bege sig till lyxhotellet Los Cabos som är beläget på den sydligaste spetsen av Baja-halvön.

Det är inte först gången vi ser en restaurang eller bar skapa uppmärksamhet med en lyxversion av en vardagsrätt.

2013 slog en italiensk pizzabagare nytt rekord med sin nya pizza Louise VIII som kostar 107.000 kronor. En restaurang i Las Vegas innehar Guinness världsrekord för den dyraste hamburgaren på 45.000 kronor. Och vill du prova på världens dyraste drink, "Luquid gold" får du punga upp 99.000 kronor på Gigis i London.