Vi sparar data i cookies, genom att
använda våra tjänster godkänner du det.

1/40

Fidget spinnern är överallt – här är 40 galna modeller

Fidget Spinnern har exploderat i popularitet under våren men vad gör man med den lilla leksaken egentligen?

Alla generationer har haft sina mojänger för att fördriva tiden på rasten, från jojon och kulspelet till Pogs och Beyblade.

LÄS MER: Här är leksaken som fullkomligt exploderat

Fidget spinnern är lite annorlunda för den är ursprungligen inte tänkt att vara en leksak i traditionell mening, bara vara något man pillar med i handen när rastlösheten smyger sig på.

Så vad göra när man äntligen fått tag på den förutom att se hur länge den snurrar? 

Ja, det verkar som om det finns två alternativ: Det allra första som brukar ske är att barnen önskar sig fler. Fler färger, fler former och fler detaljer. 

De första modellerna av fidget spinners var tämligen enkla och hade oftast tre "armar". På mycket kort tid har fullkomligen utbudet exploderat så att man nu kan köpa allt ifrån "kvicken" i Harry Potter till lyxmodeller i guld och ädelstenar.

Artikeln fortsätter efter videoklippet

 

I bildspelet här ovan har vi samlat ett urval av spinners som säljs på Amazon och som har fått mer än fyra stjärnor i betyg.

LÄS OCKSÅ: Allt du behöver veta om den trendiga nya leksaken

Det andra man kan göra är att försöka utveckla sin spinnteknik med olika tricks. Det tycks dock inte finnas så mycket man kan göra förutom att hitta olika sätta att  kasta den fram och tillbaka, balansera den på olika fingrar eller jonglera mot kroppen. 

Trots det så finns det självutnämnda mästare på nätet som gärna delar med sig av sina framsteg inom denna nya värld av möjligheter.

En dansk fidget spinner-entusiast har satt ihop två klipp som visar fem enkla trick att börja med och går sedan vidare med lika många avancerade.

Ett av de lättare är att kasta snurra från en hand och fånga den med en annan. Efter der kan man gå vidare och göra samma trick men från en fingertopp till en annan. Den som vill avancera kan testa att kasta upp spinnern i luften, jonglera den mot ett eller två knän och sedan fånga den igen.

En fördel med att vara med från början är att det är fritt fram att hitta på egna trick och ge dem namn. "Spinner swap" och "Double spin" är vi med på men var "Australian Bounce" kommer ifrån är vi inte på det klara om.