Vi sparar data i cookies, genom att
använda våra tjänster godkänner du det.

Fågelbilden från ceremonin i Orlando anklagas vara fejkad

En bild som visar 49 fåglar som passerar under en minnesceremoni för offren i Orlando sprids nu i sociala medier. Många menar att det är en hälsning från offren, medan andra påstår att bilden är fejkad.

Bilden på de 49 fåglarna har fått ordentlig spridning i sociala medier.

Den är tagen i samband med en minnesceremoni för offren från skjutningen på nattklubben Pulse i Orlando, som ägde rum under natten mot söndagen.

Vid ceremonin medverkade en fotograf, som har valt att vara anonym för att inte ta för mycket fokus från den tragiska händelsen.

Samtidigt som namnen på offren lästes upp under ceremonin flög flera fåglar förbi, något som fotografen var snabb med att fånga på bild.

Det var först efteråt som hon la märke till detaljen; bilden visar exakt 49 fåglar, det vill säga lika många som dog vid masskjutningen.

– Alla som stod i närheten räknade fåglarna. Vi blev helt stumma, säger fotografen till nyhetskanalen CNN.

Enligt CNN ska en annan minnesceremoni ha hållits cirka 10 mil från platsen där fotografen var. Där ska man ha släppt ut 49 duvor som en hyllning för offren, men det är oklart om det är samma fåglar som fångats på bilden.

Samtidigt är flera Facebookanvändare är skeptiska till bilden och menar att den är redigerad i Photoshop.

"Hur många fåglar har fotografen photoshopat in eller ut ur bilden egentligen" lyder en kommentar på en Facebooksida där bilden har delats flitligt.

En annan skriver:

"Fint, men luras inte. Jag ser en handfull fåglar som är duplicerade och utspridda. Zooma in om du inte tror mig" och får svaret:
"Du har rätt! Jag sparade ner fotot, öppnade upp och förstorade det, och hittade väldigt många fåglar som är för lika för att det ska vara en tillfällighet. Det som verkligen avslöjar bilden är att två av fåglarna som flyger bredvid varandra är identiska."

Oavsett om bilden är manipulerade eller inte gav fåglarna fotografen tröst i sorgen.

– Jag kände frid i tragedin när jag såg dem, säger hon till CNN.