Vi sparar data i cookies, genom att
använda våra tjänster godkänner du det.

1/23

23 julklappstips för iphone-fotografer

Den bästa kameran är den du har med dig, brukar det heta. Här är tillbehören som kan göra dina fotografier ännu bättre.

Iphone stod för 42 procent av alla bilder som laddades upp på fotosajten Flickr förra året och telefonens betydelse för konstformen fick en definitivt bekräftelse i augusti i år när Steve Jobs valdes in i fotografins Hall of fame.

Såväl professionella fotografer som amatörer kan under rätt förutsättningar fånga fantastiska ögonblicksbilder med något som ryms i byxfickan och precis som med traditionella kameror har det växt fram en hel industri kring olika tillbehör.

Att köpa en extern lins att sätta utanpå telefonen är ett enkelt sätt att bredda sitt uttryck –antingen för att man inte nöjer sig med standardkamerans omfång eller för att man vill komma objektet närmare. Det är dock viktigt att komma ihåg att bildkvaliteten aldrig kan bli bättre, tvärtom kan en extern lins av dålig kvalitet göra slutresultatet sämre.

En annan populär "uppgradering" är at köpa till en extern ljuskälla för tillfällen när det en inbyggda blixten inte räcker till. 

Klicka vidare i bildspelet för att få tips om tillbehören som iphone-fotografer och amatörfilmare skulle älska att få i present.