Vi sparar data i cookies, genom att
använda våra tjänster godkänner du det.

1/13

10 bästa sakerna vi kommer kunna göra med VR

Drömmer du om att en dag bestiga mount Everest, resa till månen eller flyga som en fågel? Det är bara några av de många saker som vi kan göra med VR-tekniken redan idag. Och det är bara början.

När svenska handelsinstitutet utsåg VR-glasögonen till årets julklapp 2016 var det med en liten brasklapp. 

"Virtual reality beskrivs av vissa som den största tekniska utvecklingen sedan rörlig bild. Även om VR-revolutionen inte är här ännu är 2016 året då tekniken slog igenom. Året då gränsen mellan fiktion och verklighet suddas ut", skrev de i sin motivation.

VR-glasögonen blev ingen större hit i de svenska hemmen men HUI har rätt i en sak: Vi har den stora revolutionen framför oss och det vi ser idag är mest troligt bara ett smakprov på vad som komma skall.

I dag satsar Samsung, Sony och Facebook, som äger Oculus Rift, oerhörda summor på att positionera sig på en marknad som växer sig allt större.

Facebook-grundaren Mark Zuckerberg har sagt att de kommer hälla in tre miljarder dollar i utvecklingen av VR-tekniken de närmsta åren. Samtidigt ser han att det kan dröja innan tekniken är mogen.

– Det kommer ta mellan fem och tio år innan utvecklingen är där vi vill att den ska vara", har han sagt i ett uttalande enligt Business Insider.  

Även om vi har en bit kvar kan det vara intressant att kika på utbudet vi har redan idag. 

Bläddra i bildspelet ovan för att se några av de mest spännande och galna apparna just nu.