Vi sparar data i cookies, genom att
använda våra tjänster godkänner du det.

15-åring åtalas för mord på Katie, 7

En 15-årig flicka har åtalats för mord på en 7-åring i England. Det brutala knivmordet på Katie Rough, 7 ägde rum i måndags på en lekplats i York utanför Leeds.

7-åriga Katie Rough misstänks ha blivit mördad av flera knivhugg utdelade av en 15-årig flicka i måndags tidigare den här veckan. Nu har rättegången mot 15-åringen genomförts rapporterar The Daily Mail.

Under den korta rättegången som ägde rum i Leeds var 15-åringen helt tyst och strax därefter stod det klart att hon ska överlämnas till ungdomsvård.

Katies mamma kom till lekplatsen strax innan mordet skedde och mamman ska enligt The Daily Mail ha skrikit:

- Nej, nej min lilla flicka.

Familjemedlemmar till 7-åriga Katie var enligt Sky News på plats under rättegången där flera vittnen förhördes. En granne berättade under förhandlingen att han sett flickan ligga på marken och att han sett hur flickans mamma sprungit upp och ned för gatan och skrikit på hjälp.

- Jag pratade med henne sedan för att höra om hon mådde bra men då hörde jag hur hon ropade: "Nej, nej hon är min lilla flicka", säger grannen under rättegången.

15-åringen misstänks dessutom för vapenbrott då hon bar den kniv hon misstänks ha begått mordet med när hon omhändertogs av polisen.

Bara två veckor innan knivmordet deltog Katie som brudtärna på sin mammas bröllop och under rättegången har Katies lärare berättat om hur snäll Katie Rough var.

- Katie var snäll och omtänksam och väl omtyckt av både elever och personal, sa läraren under rättegången skriver The Daily Mail.

Familjen har mottagit kondoleanser från flera ledande politiker i landet, bland annat Storbritanniens premiärminister, Theresa May. Mer än 4000 pund har också samlats in i välgörenhet till Katies familj, rapporterar The Daily Mail.

Motivet till mordet är fortfarande oklart och den åtalade 15-åringen har hittills inte berättat något om mordet.

Vill du veta mer om hur GP arbetar med kvalitetsjournalistik? Läs våra etiska regler här.