Vi sparar data i cookies, genom att
använda våra tjänster godkänner du det.

1/5

Över 100 vittnen har förhörts

Polisens arbete med att försöka hitta gärningsmannen till det misstänkta mordet som inträffade natten mot söndag vid Röda sten fortsätter. Hittills har polisen genomfört över 100 förhör med vittnen.

Det var tidigt på söndagsmorgonen som polisen fick in ett larm om att en avliden person hade påträffats i en terräng vid Röda sten. Polisen fattade snabbt beslutet om att det rörde sig om ett misstänkt mord.

Den döde mannen ska ha varit vid 25-årsåldern och hemmahörande i Göteborg. Han ska tidigare under kvällen ha befunnit sig vid en ravefest vid Röda sten. Enligt uppgifter till GP ska mannen ha blivit knivhuggen, men det är uppgifter som polisen inte vill kommentera.

– Inte nu, säger Christer Fuxborg polisens presstalesperson. Det är uppgifter som vi behåller för oss själva i nuläget.

LÄS MER: En avliden man har påträffats vid Röda Sten

Högprioriterat fall

Fallet är högprioriterat hos polisen som i nuläget genomfört över hundra förhör med vittnen.

– De första dagarna innan efter ett brott har inträffat är avgörande för möjligheten att reda upp ett brott, säger Christer Fuxborg,. Vi är väldigt måna om att komma i kontakt med personer som kan veta något.

De vittnen som polisen hittills pratat med är personer som frivilligt hört av sig till polisen och personer som polisen själv har tagit kontakt med.

LÄS MER: Polisen fortsatt förtegen om misstänkt mord vid Röda Sten

Ännu ingen misstänkt

Än så länge har polisen ingen misstänkt gärningsman, men polisen tror att mannen har blivit bragd om livet och att det rör sig om ett brott.

– Det finns omständigheter från platsen där kroppen hittades som gör att vi misstänker ett brott, säger Christer Fuxborg.

Vill du veta mer om hur GP arbetar med kvalitetsjournalistik? Läs våra etiska regler här.