Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det.

Riktig journalistik gör skillnad.

Festen kommer att bjuda på smörgåstårta, musik och nyttig information. Bild: Leif R Jansson / TT

Östra Göteborg bjuder 75-åringarna på fest

För tionde året i rad bjuder stadsdelen Östra Göteborg in alla 75-åringar som bor där på fest. Det bjuds på musik och smörgåstårta, nyttig information och trevligt umgänge.

Den 25 april är det kalas för alla som fyller 75 år i år och bor i Östra Göteborg. Det är stadsdelens äldrekonsulenter som bjuder in till fest, vilket GöteborgDirekt först berättade.

Det är tionde året som det anordnas fest för 75-åringarna i stadsdelen. Cirka 240 personer är inbjudna till kalaset och ungefär 100 brukar dyka upp. De får ta med sig en partner eller vän om de önskar.

Vad händer på festen?

– De möts av härlig musik som fanns när de var runt 15 år, för den musiken brukar man uppskatta även när man blir äldre. Så det blir allt mer rock´n roll som spelas på kalasen, berättar Carina Byhlin Andreasson, äldrekonsult i Östra Göteborg.

Carina Byhlin Andreasson, äldrekonsult i Östra Göteborg.. Bild: Peter Svenson

Förutom musik bjuds de på smörgåstårta. Evenemanget är också till för de äldre att knyta nya bekantskaper och för att informera dem om allt möjligt som är bra att veta när man är äldre.

– Vi jobbar förebyggande så att de äldre kan bo hemma så länge som möjligt, för det vill de flesta. Vi har förberett en mapp med samhällsinformation som de får ta med sig hem, en mapp som brukar uppskattas. De brukar berätta för sina anhöriga var den finns.

Carina Byhlin Andreasson berättar att mappen innehåller mycket bra, som information om Flexlinjen, information om Kontaktcenter i Göteborgs Stad, om Trygghetsjouren och om man vill ha ett trygghetslarm, deras mötesplatser, fallförebyggande fixare, anhörigkonsulent och de får med ett kort att sätta upp på kylskåpet till exempel som visar hur de ska träna upp balansen.

Om festen:

Välkomna är alla de som fyller 75 år 2019 och bor i Östra Göteborg.

Festen är den 25 april mellan 11-13.30 i Medborgarhuset på Brahegatan 11 i Gamlestaden.

Anmälan gör senast den 17 april Carina Byhlin Andreasson på 031-365 36 72, eller via mejl [email protected]

Vill du veta mer om hur GP arbetar med kvalitetsjournalistik? Läs våra etiska regler här.