Vi sparar data i cookies, genom att
använda våra tjänster godkänner du det.

Ella Owen är 9 år från östra London har målat flaggor och hoppas att få stanna i EU. Familjen dekorerar sitt hus, fixar mat och förbereder en valvaka som skall pågå genom natten.

Ödesstunden för Storbritannien

I natt avgörs Storbritanniens framtid i Europa. Folkomröstningen om att stanna kvar i EU eller lämna unionen har pågått under dagen och i natt väntas resultaten. GP rapporterar direkt från London och besöker en av stadens alla valvakor.

Nioåriga Ella sätter upp de sista dekorationerna inför familjen Owens valvaka. Mamma Katherine och pappa Bob har lagt sina röster för att Storbritannien ska stanna i EU. Nu återstår en natt av väntan på resultatet.

– Min bästa vän kommer från Brasilien, och många på min skola kommer från Tyskland, Portugal, Japan, Sverige och andra länder. Jag är rädd att de inte kan vara kvar om vi lämnar EU, säger Ella Owen.

Ballongerna är på plats, liksom EU-flaggan i fönstret. Nu återstår bara att få upp de EU-länders flaggor som hon målat själv och satt på ett snöre.

LÄS MER: Omröstningen har dragit igång

Hennes bror Sam, 11, har precis läst om EU-politik i skolan och hoppas också att Storbritannien stannar.

– Vi är starkare tillsammans, säger han.

Det är två timmar kvar tills vallokalerna stänger och rösterna börjar räknas.

Chipsskålarna är fyllda, kylen är full av öl och maten står på bordet. Snart börjar de omkring 30 gästerna strömma in till familjen Owens valvaka.

– Det blir en lång natt, men snart vet vi hur det går, säger Bob Owen.

 

 

Bild: GP:s team på plats i London - Martin Spaak och Frida Winter.

Vill du veta mer om hur GP arbetar med kvalitetsjournalistik? Läs våra etiska regler här.