Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det.

Följer

Ingen prenumeration
  • Mitt GP
  • Korsord
  • Erbjudanden
  • Logga ut
En fullt utvecklad brand bröt ut i ett radhus på lördagseftermiddagen. En äldre kvinna hittades död. Bild: Niklas Göransson
En fullt utvecklad brand bröt ut i ett radhus på lördagseftermiddagen. En äldre kvinna hittades död. Bild: Niklas Göransson

Äldre kvinna död efter radhusbrand i Lindome

En fullt utvecklad brand utbröt i ett radhus i Lindome strax efter klockan 17 på lördagen, enligt räddningstjänsten. En äldre kvinna dog i branden, bekräftar polisen. Anhöriga är underrättade och polisen har inlett en förundersökning gällande misstänkt mordbrand.

Räddningstjänsten gick in i bostaden som brann och evakuerade en person.

– Det här är en fullt utvecklad brand och vi är på plats med nio enheter, sade Sandra Norland, larm- och ledningsoperatör vid räddningstjänsten Storgöteborg till GP strax efter att räddningstjänsten anlänt till platsen.

Vid 17.35 uppgavs branden vara släckt.

Byggnaden är enligt räddningstjänsten ett flerfamiljshus, men inte ett lägenhetshus, vilket räddningstjänsten initialt uppgav till GP.

Strax före klockan 19 fanns fortfarande fem enheter och två ledningsbilar från räddningstjänsten på plats.

– Vi håller på och kontrollera efter branden nu, det är släckt på plats. Så vi gör en koll på konstruktionen att det inte har spridit sig, sade Sandra Norland då.

Personen som evakuerades fördes enligt räddningstjänsten till sjukhus med ambulans. Strax efter detta besked kunde polisen bekräfta att hon avlidit i samband med branden.

– En äldre kvinna anträffades död av räddningstjänsten. Kvinnan var bosatt i lägenheten (radhuset, reds anm.) och anhöriga är underrättade, säger vakthavande befäl Joakim Hansson.

Polisen har nu inlett en förundersökning gällande misstänkt mordbrand och tekniker ska undersöka platsen.

Vill du veta mer om hur GP arbetar med kvalitetsjournalistik? Läs våra etiska regler här.