Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det.

Riktig journalistik gör skillnad.

Den här artikeln ingår för dig som är kund.

Nya osanningar från Parken Zoo

Parken Zoo i Eskilstuna har avslöjats med nya osanningar, samtidigt som djurparken förbättrat en del punkter den fått kritik för.

Sveriges Radio P 4 Sörmland har granskat djurparkens kommunikation om ett bevarandeprojekt av den utrotningshotade kycklinggrodan på den karibiska ön Montserrat.

Du läser nu en av dina fria artiklar på GP.se

Parken Zoo hävdar att den håller på att "sätta upp en utbildningsanläggning på ön" tillsammans med den brittiska organisationen Durell.

Men enligt projektledaren Andrew Terry på Durell så håller något sådant center inte på att byggas.

-Det är inget vi har samlat in pengar till eller haft i vår strategi, säger han till SR Sörmland och förklarar att det inte behövs något sådant center, då det bara bor 5 000 personer på ön.

Parken Zoo fick kraftig kritik tidigare i höst sedan Kalla Fakta bland annat avslöjat att djurparkschefen ljugit om vad som hänt med djur. Varken vd eller styrelseordförande vill kommentera de nya uppgifterna för SR Sörmland.

Däremot säger sig Parken Zoo nu ha åtgärdat de sju första punkterna på en kritiklista. Den upprättades efter att länsveterinären vid ett besök i höstas fann att till exempel gibbonaporna saknade vind- och regnskydd, tapirer och dvärgflodhästar hade för kalla golv samt att djur som var ute på vintern saknade ett uppvärmt inomhusområde.