Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det.

Följer

Ingen prenumeration
  • Mitt GP
  • Korsord
  • Erbjudanden
  • Logga ut

Nya Hovås – ett modernt boende vid havet

Nya Hovås är en helt ny stadsdel som växer fram cirka en mil söder om Göteborg. Det kommer bli en blandstad med bostäder, butiker och restauranger. I höst är det dags för säljstart av andra etappen bostäder i området.

Den blandade staden har länge varit en snackis bland stadsplanerare och arkitekter – och Nya Hovås ligger helt rätt i tiden. Förebilden för den nya stadsdelen är den småskaliga blandstaden – och för att ta fram den har man försökt forma ett område utifrån vad människor och företag faktiskt efterfrågar. När det hela står klart kommer det finnas 1300 bostäder, 20–30 butiker och 600 arbetsplatser. Utöver det kommer det även finnas skola, restauranger, matbutik, blomsterbutik, gym, vårdcentral och yogacentrum med mera. Sebastian Stafnergård som är mäklare på Fastighetsbyrån menar att det är en kombination av promenadavstånd till hav och skog och alla bekvämligheter man kan tänkas behöva som gör läget väldigt attraktivt.
– Det som är intressant med Nya Hovås är att man har byggt en helt ny stadsdel med långsiktigt tänk och placerat den på ett väldigt bra ställe. Man får tillgång till naturen fast man bor i lägenhet, det är något många letar efter. Här har man gångavstånd till både restauranger, butiker, skog och hav.

De första 68 lägenheterna i Hovås Park är redan sålda, nu i höst är andra etappen av försäljning av bostäder igång, denna gång för Hovås Terrass.
– Hovås Terrass består av tre flerbostadshus med totalt 116 svanenmärkta lägenheter i alla modeller och storlekar – allt från tvåor till stora femmor. Det kommer vara ljusa lägenheter med generösa balkonger och uteplatser i superfina lägen. Inflyttning är planerat till första kvartalet 2020.

Det tar 13 minuter med bil och 22 minuter med avgångstäta bussar att ta sig till Linnéplatsen, och på 10 minuters cykel når man havet med fina badplatser och härlig natur. I närheten finns det även tillgång till löprundor, golf, tennis och gym.