Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det.

Riktig journalistik gör skillnad.

Den här artikeln ingår för dig som är kund.

Nya häktningar <br>av OG-medlemmar

GÖTEBORG: Ytterligare fyra medlemmar i Original Gangsters häktades på lördagen. Bland dem en broder till ledaren Denho Acar.
Den 26-årige brodern häktades av tingsrätten på sannolika skäl misstänkt för grovt övergrepp i rättssak och vapenbrott. Enligt uppgifter till GP har Denho Acar och brodern hotat och pressat en pizzeriaägare i Lerum på pengar. Pizzeriaägaren vittnade för några år sedan i en rättegång mot en OG-medlem, som fälldes i rätten.
De fyra som häktades på lördagen greps i tisdags kväll i bilar vid Heden. De har suttit anhållna sedan i onsdags. Utöver 26-åringen häktades en 23-åring från Angered, en 23-åring från Västra Frölunda och en 31-åring från Härlanda, samtliga tre är misstänkta för grovt vapenbrott.
- Min klient är helt oförstående till de anklagelser som riktades mot honom under häktningsförhandlingen. Och han nekar rakt av. Jag kan inte se hur detta ska kunna leda till en fällande dom, eller ens ett åtal, säger Peter Carlström, den häktade 26-åringens advokat.
Totalt har nu åtta män med kopplingar till Original Gangsters häktats vid Göteborgs tingsrätt. Sista dag för åtal är den 15 september.
Enligt polisen finns det inget samband mellan gripandena och häktningarna av OG-medlemmarna och mordförsöket på Naser Dzeljilji i Majorna förra lördagskvällen.

Vill du veta mer om hur GP arbetar med kvalitetsjournalistik? Läs våra etiska regler här.