Vi sparar data i cookies, genom att
använda våra tjänster godkänner du det.

Nya digitala lösningar med hållbarhet i fokus

När konsultbolaget Curago vägleder och stöttar sina kunder på den digitala resan finns hållbarhet med i analysen. Målet är att hitta digitala lösningar som är långsiktigt hållbara och positiva – både för kundens lönsamhet och vår framtid här på jorden.

Curago har sedan 2011 hjälpt företag i förändring, främst inom digitalisering. Fokus har skiftats från att handlat om automatisering och IT för att effektivisera interna flöden, till att hitta nya lösningar för kundernas egna kunder.

–Vi hjälper våra kunder att analysera och genomföra digitala möjligheter. Som att identifiera nyttan i nya affärer, olika sätt att jobba och erbjuda nya funktioner eller nå nya målgrupper, säger Anders Theodorsson som är vd på Curago.

EXTERN LÄNK: Läs mer om våra tjänster här

En stor del av jobbet är att identifiera drivkrafterna till varför en kund vill digitalisera. Det kan handla om att företaget behöver ny teknik när den gamla blivit omodern, men framför allt handlar det om nya behov hos slutkunden. Kanske betala kläder i en butik via mobilen eller beställa sin bil på nätet?

Hitta rätt väg

Många av Curagos kunder står i ett vägskäl. Det händer hela tiden nya saker inom den digitala världen och det är viktigt att inte bli stressad.

–Här kan Curago hjälpa till. Från den första analysen, vidare till att leda arbetet för att få allt på plats och sedan verksamhetsutveckla projektet internt. Och vi för alltid in hållbarhetsperspektivet i våra analyser.

Digitalisering och miljö

För att bli ännu bättre i det strategiska miljöarbetet är företaget anslutet till branschföreningen Digitaliseringskonsulterna. Föreningen har som syfte att hjälpa oss använda digitaliseringens möjligheter mot ett fossilfritt samhälle. Curagos styrelseordförande är engagerad i föreningens styrelse, och medarbetarna på Curago har nytta av kunskaperna i sitt arbete.

– Vi hjälper våra kunder att implementera lösningar som kan minska de globala utsläppen av växthusgaser. Det kan handla om energikällor, var datahallar ligger eller klimatpositiv produktutveckling. Jag ser fram emot att få ännu fler verktyg i det arbetet, säger Carolina Molse som är projekt- och förändringsledare på Curago.

Hållbarhet

Idag har Curago 25 anställda konsulter. Det är en medveten strategi att hålla företaget relativt litet, jämfört med många andra konsultföretag.

–Vi är värderingssstyrda och våra ledord är Kompetens, kurage och hjärta. Det har vi konsulter med oss i våra uppdrag. För oss gäller hållbarhet i flera nivåer, både i miljö och på projekt- och individnivå. I vår bransch kan det vara stressigt och saker får inte gå fel. Men vi värnar alltid om varandra, säger Carolina Molse.

Curago har sin bas i Göteborg och de flesta kunder finns i Västsverige. Det är främst stora internationella och mellanstora bolag, även inom offentlig sektor.

Det här är Curago

Curago är ett konsultbolag med expertis inom ledning, styrning och verksamhetsutveckling. Till oss vänder sig företag och organisationer för att tillsätta en roll, en interimstjänst eller för att vi tillsammans genomför deras förändringsresa. Hos oss arbetar konsulter med gedigen erfarenhet. Tillsammans löser vi komplexa problem för våra kunders räkning, samtidigt som vi hämtar inspiration och energi från varandra. Vi förenas också av ett gemensamt förhållningssätt som präglas av kurage och professionell prestigelöshet. Vi gör ingenting halvhjärtat.