Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det.

Riktig journalistik gör skillnad.Nyheter med närvärde

Pixbos Emil Julkunen vid bollen.

Den här artikeln ingår för dig som är kund.

Ny uddamålsförlust för Pixbo

När Pixbo tog ut målvakten och började spela desperat i slutet av sista perioden såg det ut som om man skulle kunna ta matchen till förlängning. Men än en gång i slutspelet blev det uddamålsförlust.

- Det här är innebandy. Det kändes som om vi var nära att kvittera på slutet, sa Pixbotränaren David Jansson.

Du läser nu en av dina fria artiklar på GP.se

Matchen blev ett ställningskrig, avvaktande spel på gränsen till tvehågset. Tills bortalaget gjorde 2–4 i sista perioden, då kom en riktig urladdning från hemmalaget. Pixbo tog ut målvakten, Dalen ökade på till 2–5 i tom kasse men Pixbo fortsatte sin desperata forcering.

3–5 när det var 1.09 kvar, 4–5 med 46 sekunder kvar och nära att Mölnlyckegänget tog matchen till förlängning. Jansson ler när vi föreslår att han nästa match ska börja med att ta ut målvakten.

- Ja, det blir ju ett annat spel, vi blir desperatare och vågar ta beslut som vi kanske inte gör annars. Men vi blir beroende av en rättstuds och det ska man ju inte vara i det normala spelet.

- Det var rätt gôtt att sätta fyran, det var ju rätt mycket tid kvar, 46 sekunder. Det kan vara bra at ha med sig sådana här slutforceringar, menade Pixbos siste målskytt Calebsson. Han var dessutom hemmalagets bäste.

Pixbo började intensivt, hade 1–0 redan efter 1.58 efter ett snyggt anfall där Christian Reichenberg avslutade på Joakim Glaerums passning. Överhuvudtaget hade hemmalaget mycket boll och skapade en hel del farliga chanser. Men avvaktande spel som sagt.

- Det blir väl så, man spelar med handbromsen på, blir rädd att göra misstag och få kontringar emot sig, sa lagkapten Calebsson

Dalens försvar var svårt att lösa upp och mitt under Pixbo pressen kontrade gästerna in kvitteringen. Pixbos första misstag och det såg ut som om det var just ett sådant som Umeåspelarna gått och väntat på.

- Jag ser en positiv tendens, sa Pixbotränaren efter första perioden.

Den tendensen höll i sig en bit in i andra perioden. Martin Östholm sköt 2–1 och Pixbo såg ut att vara på gång. Men Dalen kvitterade snabbt, tog över mer och mer av spelet och tog ledningen för första gången i slutet av perioden.

- Fram till att de gör 2–4 har vi en tro på att vi ska kunna hitta luckor i deras försvar. Vi skapar många lägen, men när vi inte gör mål på dem börjar vi chansa och några går hem på raken. Det är bra att med sig, jag har sällan känt med så övertygad om att vi ska ta en bäst av fem-serie som jag känner mig just nu, sa tränare David Jansson direkt efter förlusten.

Vill du veta mer om hur GP arbetar med kvalitetsjournalistik? Läs våra etiska regler här.