Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det.

Riktig journalistik gör skillnad.Nyheter med närvärde

Den här artikeln ingår för dig som är kund.

Ny plan för Linnégatans träd

Nu avgörs framtiden för alléträden på Linnégatan – och ödet för Vasagatans lindar.

Kapas och ersättas? I så fall med vad?

Du läser nu en av dina fria artiklar på GP.se

Park- och naturförvaltningen i Göteborg har tagit fram ett förslag till en ny planering för alléträden längs Linnégatan. Det handlar om träden i kvarteren mellan Prinsgatan och Linnéplatsen.  

Förslaget läggs fram för media nu på tisdagen klockan 10.

- Politikerna i park- och naturnämnden informerades vid sitt möte på måndagskvällen, uppger Cinna Axelsson, kommunikatör på park- och naturförvaltningen.

Arbetet med att ersätta alléträden längs Linnégatan avbröts efter stora protester från delar av allmänheten. Missnöjesyttringarna gäller även det nu avbrutna arbetet med att såga ned och ersätta lindarna i Vasa allé längs Vasagatan, från Haga Kyrkogata hela vägen ned mot Valand.

- Vi har tagit del av allmänhetens synpunkter och oro, heter det i ett pressmeddelande från park- och naturförvaltningen.

Förvaltningen har sammanställt synpunkterna och samlat in mer underlag om Linnégatan och dess träd. Med utgångspunkt från detta har förvaltningen utvärderat den tidigare planen för trädallén och tagit fram ett nytt förslag.

- Vi kommer under våren att samla in synpunkter kring förslaget, från allmänhet och berörda instanser, innan det fattas beslut om hur vi går vidare, uppger Cinna Axelsson.

Vasagatans lindar finns inte med i samma förslag som Linnégatans alléträd.

- Det kommer förslag om träden på Vasagatan relativt snart. Kanske redan i dag, säger Cinna Axelsson kryptiskt.

Vill du veta mer om hur GP arbetar med kvalitetsjournalistik? Läs våra etiska regler här.