Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det.

Riktig journalistik gör skillnad.

Den här artikeln ingår för dig som är kund.

Ny olycka i Gamlestan

Ytterligare en person fick föras till sjukhus på lördagen på grund av vattenmassorna i Gamlestan. På fredagen var en kvinna nära att drunkna i sin bil under spårvägsbron på Slakthusgatan.

Återigen fick en person föras till Sahlgrenska sjukhuset från Slakthusgatan på lördagen. Kvinnan fastnade med sin bil i vattenmassorna. Hon var chockad men inte skadad fysiskt.

Du läser nu en av dina fria artiklar på GP.se

Troligen var läget inte lika illa som med den kvinna som höll på att drunkna i sin bil på fredagskvällen strax efter klockan 22. Kvinnan missade avspärrningarna under spårvägsbron.

Den kvinnliga föraren, som är i 55-årsåldern, körde ner i det djupa vattnet. Bilen vattenfylldes snabbt och kvinnan kunde inte ta sig ut. Hon förlorade medvetandet.

Kvinnan fördes, svårt medtagen, med ambulans till Östra sjukhuset.

Vid 23.49 fick polisen uppgifter från sjukhuset att kvinnan var allvarligt skadad, hade puls, men var okontaktbar, berättade Lars-Gunnar Gustafsson, biträdande vakthavande på Länskommunikationscentralen, strax före klockan ett natten mot lördagen.

På lördagsmorgonen kan Sahlgrenska ännu inte ge några uppgifter om kvinnans tillstånd.

Det är kommunen som har ansvaret för Slakthusgatan. Enligt Benny Bergstrand, chef för gator och bana vid kommunens trafikkontor, beror de återkommande översvämningarna på vattennivån i Säveån:

– Det är en svacka i gatan. Det finns ingen naturlig avrinning. Vattnet pumpas därför till Säveån. Men när vattenivån i ån är hög går det inta att få bort vattnet.

Slakthusgatan är ofta översvämmad och Benny Bergstrand skall ta upp diskussioner om vad som kan göras.

– Vi få se över det här och undersöka om det går att sätta upp någon fast avspärrning, säger han.

Räddningstjänsten har uppgett att bilister inte respekterar avspärningarna.

- Jag hörde att man på något ställe var tvungen att ställa lastbilar tvärs över vägen för hindra bilister från att köra ner i en svacka med vatten, säger Benny Bergstrand.

Hur kunde kvinnan som körde ner i vattnet på fredagen missa?

– Ja, det är svårt att säga. Hon kom från Gamlestadshållet. Jag har begärt in en väldokumenterad rapport om hur avspärrningarna såg ut. Möjligen har där bara stått några koner, men det kan ju också vara så att delar av avspärrningen har blåst bort. Vi har folk på platsen nu, och de har fortfarande svårt att få folk att låta bli att köra ner under bron, berättar Lars-Gunnar Gustafsson.

Polisen larmades om att svackan var vattenfylld av en busschaufför vid halvsex-tiden på fredagskvällen, då uppgavs tre bilar ha blivit stående i vattnet. Vid 19-tiden lämnade polisen över till väghållaren, Gatubolaget, enligt Lars-Gunnar Gustafsson.

 

Vill du veta mer om hur GP arbetar med kvalitetsjournalistik? Läs våra etiska regler här.