Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det.

Riktig journalistik gör skillnad.

Den här artikeln ingår för dig som är kund.

Ny IMF-chef till halvårsskiftet

Till den 30 juni räknar Internationella valutafonden (IMF) med att ha utsett en efterträdare till den brottsmisstänkte Dominique Strauss-Kahn, som avgick i veckan.

Du läser nu en av dina fria artiklar på GP.se

På fredagen redogjorde IMF för hur processen kommer att ske. På måndag öppnar nomineringsperioden, som ska vara avslutad 10 juni. Därefter ska styrelsen "i samförstånd" välja en ny chef.

Urvalsprocessen ska vara öppen och bygga på meriter, sade styrelsens talesman Shakour Shaalan.

Dominique Strauss-Kahn släpptes på fredagen mot borgen och anlände senare till den fastighet i New York där han ska hållas under husarrest, sade polisen till AFP. Han fördes från häktet på Rikers Island till en tillfällig bostad på södra Manhattan av ett säkerhetsföretag, enligt kriminalvårdsmyndigheterna.

Tanken var först att han skulle hållas i husarrest i en lägenhet som hyrs av hans hustru, Anne Sinclair, men den planen övergavs sedan grannarna protesterat.

Strauss-Kahn måste enligt villkoren bära elektronisk boja dygnet runt, vara övervakad av minst en beväpnad vakt och lägenheten ska kameraövervakas och larmas.

Utegångsförbud råder mellan tio på kvällen och sex på morgonen, och förre IMF-chefen får bara gå ut för att träffa sina jurister, inställa sig i domstolen, besöka läkare eller delta i gudstjänst.

Strauss-Kahn greps för en vecka sedan, misstänkt för sexuella övergrepp mot en hotellstäderska.