Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det.

Riktig journalistik gör skillnad.

Nudelwok med rabarber och sidfläsk

4 portioner, 20 minuter

En riktigt spännande rätt med massor av härliga smaker. Rabarbern lägger sig snällt i bakgrunden samtidigt som den skänker skön syrlighet.

Sås:

400 g rabarber, strimlad

1/2 dl råsocker

2 msk soja

3 vitlöksklyftor, hackade

3 cm ingefära, finhackad

1 tsk hela korianderfrön

1 tsk kanel

svartpeppar

1/2 dl vatten

Wok:

olja

200 g rökt sidfläsk

300 g nudlar av valfri sort

1 röd chili

1 gul paprika

1/2 purjolök

50 g rucola

färsk koriander

Blanda ingredienserna till såsen i en kastrull. Koka upp och sjud tills den tjocknat.

Hetta upp olja i en wok eller vid stekpanna. Koka nudlarna enligt anvisningarna på paketet. Knaperstek fläsket. Tillsätt nudlar, chili, paprika och purjolök och woka hastigt. Slå över såsen och lägg upp på tallrikar. Strö över rucola och lite korianderblad.