Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det.

Riktig journalistik gör skillnad.Nyheter med närvärde

Den här artikeln ingår för dig som är kund.

Nu vet vi vem som dör i Simpsons

En av rollfigurerna i The Simpsons dör i den 26:e säsongspremiären. Det har varit känt sedan förra hösten. I söndags sändes det aktuella avsnittet i USA.

När seriens producent, Al Jean, förra året avslöjade i en intervju att någon i serien skulle dö satte spekulationerna i gång. Var det Krusty the clown som skulle lämna in? Eller rent av Homer?

Du läser nu en av dina fria artiklar på GP.se

- Det är något vi aldrig skulle kunna tänka oss. Jag skulle bli av med jobbet på två sekunder om jag dödade Homer, ingenting kommer hända honom, lita på mig, säger Al Jean till The Hollywood reporter.

En tidig ledtråd var att rösten gjordes av en skådespelare som vunnit en Emmy för rollen. Inför det aktuella avsnittet gav programmakarna ytterligare en vink genom titeln ”A clown in the dumps”, som antyder att en clown kommer vara väldigt ledsen.

Men det är inte Krusty som avlider utan hans far, rabbinen Hyman Krustofsky.

- Hela grejen var rätt kul när folk började slå knut på sig själva för att komma på vem det var och sen inte trodde det var sant när de fick reda på det, säger Al Jean.

Han tror inte tittarna blir besvikna över vem det är som lämnar serien.

- Vill folk verkligen att Krusty dör? Jag tror inte det. Sättet som Krusty och hans far försonas på, fast de inte klara det, det är jag nöjd med. Det blev just så känslosamt som vi ville ha det.

Al Jean skulle gärna vilja att serien fortsatte i 10-20 år till, men han har en idé om en eventuell final.

- Om jag fick bestämma skulle jag låta sista avsnittet sluta med att familjen gjorde sig i ordning för julparaden som inledde det allra första avsnittet så att serien kunde fortsätta i en ständigt pågående loop, Men jag hoppas att jag inte behöver använda den idén, säger Al Jean till The Hollywood reporter.

Vill du veta mer om hur GP arbetar med kvalitetsjournalistik? Läs våra etiska regler här.