Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det.

Följer

Ingen prenumeration
  • Mitt GP
  • Korsord
  • Erbjudanden
  • Logga ut

Nu växer Landvetter

Landvetter Backa är ett av många områden i Härryda kommun som successivt byggts ut från början av 1900-talet och framåt. Nu är försäljningen av det nya området Solbacken, med tvåplanshus som ligger nära både naturen och storstaden, igång.

– När man köper nyproducerat är det viktigast att man trivs i området, att läget stämmer överens med ens bild, säger Christian Svanberg, ansvarig mäklare på Fastighetsbyrån.

Han berättar att det i dag är hög efterfrågan på hus med tre sovrum, allrum och ett badrum på övervåningen och kök och vardagsrum på nederplan. Något som man valt att ta fasta på i Solbacken.
–  I dag efterfrågas ingen stor trädgård, snarare tvärtom. Folk vill ha ett lättskött hus som inte kräver så mycket arbete.

I området där Solbacken ligger planeras en ny grundskola F-3 för cirka 300 elever och i anslutning till Backa gård en ny förskola med upp till sex avdelningar samt en förtätning av cirka 100 nya bostäder i form av enfamiljshus, radhus och flerfamiljshus. Gång- och cykelvägar byggs ut längs den nya Backavägens sträckning i samband med exploateringen vilket höjer tillgängligheten inom området avsevärt.

– Området ligger nära Göteborg och pendlingsavståndet är vettigt. Tidigare var det mer landsbygd och gårdar här, nu har man valt att förtäta med både skola och förskola, dessutom kommer det byggas mycket här, kommunen har släppt byggrätten, förklarar Christian Svanberg.

Totalt byggs 25 kedjehus i New England-stil, som karaktäriseras av renhet, enkelhet och sparsmakade dekorationer. Husen planeras till två plan om totalt 133 kvadratmeter på friköpta tomter. Beräknad inflyttning är tredje kvartalet 2017.

– Tomten är på 230 kvadratmeter, med en liten gräsplätt på baksidan och på framsidan finns plats för parkering och en uteplats, förklarar Christan Svanberg.

I Landvetter centrum, som är beläget cirka 1 500 meter norr om området, finns livsmedelsbutiker, bank, vårdcentral, skola, bibliotek och resecentrum. En ny gång- och cykelbana att kommer att anläggas längs med Backavägen som ansluter till befintligt gång- och cykelnät vidare till Landvetter centrum som kommer förbättra möjligheterna att gå och cykla in till Landvetter väsentligt.

En stor fördel med att köpa nyproducerat är att husen kräver minimalt med underhåll och har låg energiförbrukning.

– Just att det inte är något underhåll lockar många, de flesta vill slippa underhåll och renoveringar, berättar Christian Svanberg.
Trots att det är ett år till inflyttning är intresset stort och flera av husen är sålda, de flesta till barnfamiljer. 
– Vi märker att det är köpare som är uppvuxna i Landvetter och har flyttat till Göteborg som hör av sig och vill flytta tillbaka, de flyttar hem igen, säger Christan Svanberg.

Här kan du läsa mer om Solbacken.