Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det.

Följer

Ingen prenumeration
  • Mitt GP
  • Korsord
  • Erbjudanden
  • Logga ut

Nu storsatsas det på Angered

Planerna för Angered är stora och under de närmsta åren kommer det att byggas för fullt runt om i stadsdelen. Strax är det säljstart för 14 nyproducerade parhus i Tolereds gård och intresset är stort, enligt de ansvariga mäklarna på Fastighetsbyrån.

Fram till relativt nyligen var nyproduktion i Angered ett sällsynt inslag, men under de senaste två åren har det blivit allt vanligare. Något som är väldigt positivt, menar Annelie Brunberg, mäklare på Fastighetsbyrån.

– All nyproduktion är verkligen ett lyft för området, Tolereds gård är ett fint område med mycket natur i närheten, säger hon.
I början av november är det säljstart för 14 parhus i området, som ligger strax intill Angereds centrum. Husen är bygga som villor och delas i två på mitten, detta för att ägarna ska få varsitt tvåvåningshus med tillhörande trädgård.

– Vid tidigare byggnationer har det varit vanligare att en familj bor på nedreplan och den andra på övreplan, men här får bägge familjerna tillgång till en trädgård och två våningar, säger Annelie Brunberg.

Vid markvisningen första helgen i november kan man lämna en intresseanmälan för att köpa en lägenhet.

– Redan nu, någon vecka innan visningen är intresset stort, jag tror vi kommer lyckas sälja alla väldigt snabbt, säger Annelie Brunberg och lyfter fram närheten till naturen som en stor fördel.

I Angered ligger många bostadsområden bara några hundra meter från Lärjeån med böljande dalgångar, kossor och hästar som betar i hagarna och i Surtesjön tar du en tur med kanoten eller så vandrar du längs Bohusleden. Som kontrast till det i det närmsta lantliga finns de torghandel, butiker och Angereds arena med badhus, ishall och gym. Och i den nya fina stadsparken med cirkustema, utegym, boulebana och picknickplatser samlas folk i alla åldrar. Till spårvagnshållplatsen är det tolv minuters promenad.

– Här får man ett boende som har nära till både natur och kommunikationer in till stan.

Det är Studor Projektutveckling AB som bygger parhusen, i bostadsrättsform, husen kommer att vara på 88 kvadratmeter med totalt 4 rum och kök. Priset är fast och ligger på knappt 2 300 000 kronor, ett lågt pris om man jämför med andra delar av staden.

– Det är ett väldigt bra pris för ett helt nytt hus, och vi märker att människor från andra delar av staden börjar få upp öronen för Angered nu, säger Annelie Brunberg.

Göteborgs Stad och Västra Götalandsregionen har byggt ett nytt närsjukhus i Angered, här kommer drygt hundra bostadsrätter byggas inom kort, vilket Annelie Brunberg tro kommer ha en positiv inverkan på stadsdelen.

– Lägenheterna kommer ligga i direkt anslutning til spårvagnshållplatsen vilket gör det smidigt att ta sig in till stan. Jag tror att dessa lägenheter kommer locka en ny målgrupp till Angered, vilket även kommer vara bra för segregationen.

Här kan du läsa mer om parhusen.