Vi sparar data i cookies, genom att
använda våra tjänster godkänner du det.

”Nu slipper jag oroa mig för att tänderna ska trilla ut”

Ett olyckligt fall gjorde så att Aurelia Jansson var tvungen att ersätta alla sina tänder. Hon upplevde stora problem med sina avtagbara proteser. När hon blev tipsad om tandimplantat förändrades allt.
– Nu kan jag le utan att skämmas, säger Aurelia.

Nu ler Aurelia Jansson stort och hon skrattar utan att tänka sig för. Så har det inte alltid varit. Länge skämdes Aurelia för sina tänder och hon hade ofta problem med sina avtagbara proteser.

Det var en fallolycka i tonåren som ledde till att Aurelia var tvungen att ersätta alla sina tänder. Hon föll så illa att alla tänder antingen slogs ut eller skadades så allvarligt att tandläkaren behövde dra ut dem. Lösningen blev avtagbara tandproteser och de orsakade ofta problem för henne.

– Det händer att proteserna ramlade ut när jag åt. Oerhört pinsamt, berättar hon.

Självkänslan sjönk och att alltid behöva tänka på hur tänderna såg ut påverkade henne mycket. Hon upplevde stora begränsningar i livet, det ledde till att hon undvek större sociala sammanhang och hon kunde inte heller äta vad som helst. Att alltid tänka sig för och vara obekväm med att le på grund av tändernas utseende blev en stor del av Aurelias verklighet.

I vuxen ålder blev Aurelia tipsad om att genomgå en tandimplantatbehandling och hon träffade tandläkare Martin Beiring på Aqua Dental för en konsultation. De kom tillsammans fram till att det bästa alternativet för Aurelia var att ersätta de avtagbara proteserna med tandimplantat. För Aurelia innebar det att implantatskruvar av titan fästes i tandbenet för att fungera som tandrötter och på dessa fästes sedan tandkronorna och broarna. När hon var färdigbehandlad var hennes bekymmer med proteserna borta och hon hade ett nytt

permanent leende som hon inte behövde oroa sig för.

– Nu slipper jag oroa mig för att tänderna ska trilla ut när jag äter eller pratar. Tandimplantatbehandlingen har gett mig tillbaka delar av livet som jag har saknat, säger Aurelia.

De nya tänderna sitter fast och ser helt naturliga ut. Det har enligt Aurelia gjort henne till en gladare människa.

– Jag vågar skratta igen utan att tänka på tändernas utseende. Nu kan jag le utan att skämmas. Mitt självförtroende har blivit bättre och jag kan prata utan att vara nervös.

Hela tandimplantatbehandlingen gick smidigt och hon har inte haft några problem efter avslutad behandling.

– Det här är det bästa beslut jag har tagit, säger Aurelia.

Är du nyfiken på tandimplantat eller funderar du på om det är rätt alternativ för dig kan du kontakta Aqua Dental. På Aqua Dental välkomnas du till öppet hus om just tandimplantat den 23 oktober. På plats har du även möjlighet att ta del av en konstnadsfri konsultaiton för att se över just dina individuella behov.

Säkra din plats här .