Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det.

Följer

Ingen prenumeration
  • Mitt GP
  • Korsord
  • Erbjudanden
  • Logga ut
1/12

Nu säljs huset på paradis-ön i södra skärgården

Det våras för fritidshusen igen. Endast några distansminuter väster om Amundön, Billdal och Kullavik hittar du Fjordholmen – där öns enda sommarstuga har ett läge utöver det vanliga.

– Det bästa med det här stället är närheten till naturen och vattnet. Det är bara att gå ner och ta sig ett morgondopp och sätta sig och ta kaffet på bryggan, du har hav nästan överallt runt omkring dig. Det är väldigt speciellt, säger skärgårdsmäklaren Fridtjof Thoen från Fastighetsbyrån Väster.

Som mäklare med inriktning på den göteborgska skärgården medger han att den här typen av objekt inte dyker upp på marknaden varje dag. Huset är från 30-talet och byggt av en dåtidens militär i försvaret. Det finns tre sovrum med sex sängplatser och ett vardagsrum med öppen spis. Tillsammans med den tillhörande sjöboden är det den enda byggnaden på ön och resten av marken är idag naturreservat.
– Ingen annan får bygga på ön. Det är helt klart en plats för den som gillar naturen och havet. Kommer man så här pass långt ut i skärgården är vattnet dessutom kristallklart.

För att ta sig ut till Fjordholmen behövs en egen båt, men det är nära till fastlandet. Platser som Donsö, Amundön, Hovås och Kullavik ligger alla bara tio-femton minuter bort.
– Bor du längs kusten är det inte långt ut med båten till stugan. Det finns dock ingen el i huset så det är ett enkelt men gott liv där ute.

Inom de närmsta månaderna kommer det att dyka upp fler och fler fritidshus för försäljning. Men Fridtjof Thoen menar att det är lite av en myt att det är bättre att sälja ett sommarhus på våren.
– Det går egentligen lika bra att sälja ett hus i skärgården på vintern, jag säljer hus här året runt och det finns ingen årstid som är mer lönsam än den andra.

Men som köpare är det tydligt att utbudet blir bättre framåt vårkanten. Och det folk letar efter när det kommer till skärgården är framförallt ett bra läge, gärna med havsutsikt som på Fjordholmen.
– Det säljer bättre i skärgården om man har havsutsikt. Det som alltid är attraktivt är närhet till vatten, finns det också en egen brygga och sjöbod brukar prisern sticka iväg ännu mer. Det är precis som den gamla klyschan säger, det som spelar störst roll är läge, läge och åter läge. Det har du verkligen på Fjordholmen.

Läs mer om huset på Fjordholmen här.