Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det.

Riktig journalistik gör skillnad.Nyheter med närvärde

Den här artikeln ingår för dig som är kund.

Nu säger prinsessan Madeleine ja

Nu är det deras tur. På lördagen gifter sig prinsessan Madeleine med sin finansman Christopher O'Neill.

Klockan fyra börjar vigseln. En timme senare kan Madeleine förutom prinsessa också kalla sig fru. Christopher O'Neill blir varken prins eller svensk, eftersom han vill kunna fortsätta arbeta.

Du läser nu en av dina fria artiklar på GP.se

Bröllopsfesten började med en privat tillställning redan på fredagen när kungaparet var värdar för en så kallad rehearsal dinner i Vinterträdgården på Grand Hôtel i Stockholm.

Slottskyrkan, där prinsessan döptes, kommer på bröllopet att fyllas med kungligheter, politiker, släkt och vänner från världen över.

Händelsen har också lockat ovanligt många amerikanska turister och internationell press till Stockholm.

Hemlighetsmakeriet kring bröllopet har varit stort in i det sista. Men det är klart att han kommer att ha en bestman och att hon har valt bort brudtärnor.

"Precis som min mamma och min syster kommer jag att ha brudnäbbar, det är en bröllopstradition som jag gärna vill föra vidare", har prinsessan tidigare sagt i en intervju på hovets hemsida.

Överhovpredikant Lars-Göran Lönnermark och pastor Michael Bjerkhagen kommer att leda vigselakten – både på svenska och engelska.

För den som vill följa festligheterna på plats i Stockholm finns möjlighet. Efter vigseln åker paret kortege i en öppen paradkalesch bakom fyra hästar, eller i en Cadillac om det skulle regna, från slottet till Riddarholmen.

Därefter färdas brudparet och gästerna i båt till Drottningholms slott för bröllopsmiddagen som Operakällarens Stefano Catenacci är ansvarig för.

Nu önskar det medieskygga paret att Stockholm visar upp sig från sin bästa sida.

– Jag hoppas att det blir en vacker dag med fint väder, som antagligen varje blivande brud gör, har prinsessan sagt i en intervju med Metro.

Förlovningen blev känd i oktober genom den officiella videon som prinsessan Madeleine avslutade med ett omtalat "tihi".

På bröllopet väntas ett innerligt "ja". Och ett "I do".

Vill du veta mer om hur GP arbetar med kvalitetsjournalistik? Läs våra etiska regler här.