Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det.

Riktig journalistik gör skillnad.

Den här artikeln ingår för dig som är kund.

Nu: "Blek återväxt i svensk fotboll just nu"

I kväll klockan 18.00 startar uppladdningen inför kvalmatchen Sverige-Tyskland. Häng med när #Matchdag dissekerar förutsättningarna direkt från Friends Arena.

Du läser nu en av dina fria artiklar på GP.se

GP:s fotbollsreporter Mattias Balkander, vad kan vi förvänta oss av sändningen?

– Vi går igenom laguppställningarna och förutsättningarna. Vi pratar om tysk fotbolls styrkor och svagheter och hur Sverige ska besegra eller åtminstone ta en poäng mot dem i kväll för att komma upp på den övre seedningshalvan.

Vilka gäster dyker upp?

– Tysklandsexperten Adam Nilsson sitter med hela sändningen. Lasse Granqvist från C More som bland annat refererade matchen i Berlin senast kommer, han blir sedan avlöst av Daniel Kristoffersson från Expressen. Dessutom hoppas vi att David Fjäll också ska kunna göra ett uppdykande.

Har tittarna någon möjlighet att ställa frågor till er?

– Absolut, det är bara att använda sig av twitter med hashtagen #matchdag, så kommer vi kunna ta upp funderingar under sändningen.

Är du laddad inför kvällen?

– Det ska bli jäkligt kul. Om man ska välja något lag i landslagssammanhang så är det nog Tyskland som är det allra tyngsta och mest framgångsrika landslaget någonsin. Jag ser fram emot kvällen, särskilt med anledning av 4-4-matchen i Berlin senast.

Vad tror du om kvällens match då?

– Motivation kan påverka utgången i kväll, därför tror jag på ett oavgjort resultat – 2-2. Även om Tyskland i grunden är ett avsevärt mycket bättre lag än det svenska utan Zlatan så tror jag att det kan finnas en motivationsfaktor som blir avgörande i kvällens match.

Vill du veta mer om hur GP arbetar med kvalitetsjournalistik? Läs våra etiska regler här.