Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det.

Följer

Ingen prenumeration
  • Mitt GP
  • Korsord
  • Erbjudanden
  • Logga ut
Marcus Östlundh, ägare Åby Hotel, Kristina Wärmare, sales & marketing manager på Easyfairs som driver Åbymässan och Kent Jellmund, marknadschef på Åbytravet.

Nu öppnar toppmoderna mötesarenan utanför Göteborg

Väntan är över. Efter flera års planering och byggande står nu toppmoderna Åby Arena redo att bli Västsveriges nya mötesplats – endast sju minuter söder om centrala Göteborg. Med stora internationella mässor, travsport i världsklass och ett färgsprakande hotell med takterrass på 16:e våningen har Mölndal fått ett nytt landmärke.

Den 25 april, bara två dagar före stortävlingen Olympiatravet, invigs Åby Arena. Bara tanken får Kent Jellmund, marknadschef på Åbytravet, att spricka upp i ett stort leende.

Lördagen den 27 april är det dags för Olympiatravets final på Åbytravet.
Lördagen den 27 april är det dags för Olympiatravets final på Åbytravet.

– Det känns otroligt spännande. Det har varit en lång process under de åtta år jag varit här, men resultatet är något som blivit både bättre och större än vad jag någonsin kunnat tro, säger han.

Ett 16 våningar högt hotell, en anpassningsbar mässhall på 10 500 kvadrat, nyrenoverade restauranger som är öppna alla dagar i veckan för frukost, lunch och middag, ett 20-tal konferenslokaler och en nyöppnad Friskis & Svettis – allt detta ligger bokstavligen vägg i vägg med Åbytravet.

När är det action på Åbytravet? Kolla här!

– Tidigare har vi haft 250 dagar om året då arenan stått mer eller mindre tom. Nu blir det aktivitet i området varje dag, året runt, säger Kent Jellmund förväntansfullt.

"Vi ska vara top of mind"

Åby Hotels ägare Marcus Östlundh ser även han fram emot invigningen och det arbete som väntar med att etablera Åby Arena som en naturlig plats för att kombinera upplevelser och möten.

– Det är ju en ny destination som måste sättas på kartan. När företag och arrangörer funderar runt konferenser och liknande, då ska vi vara top of mind. Det har vi alla möjligheter att lyckas med för det här är verkligen en fantastisk arena, säger han.

Historisk mässanläggning

Den nya anläggningen är inte bara Nordeuropas modernaste, det är också en unik satsning historiskt sett.

Den anpassningsbara Åbymässan har en mässyta på 10 500 kvadratmeter.
Den anpassningsbara Åbymässan har en mässyta på 10 500 kvadratmeter.

– Det är den första helt nya mässanläggningen i Sverige på 45 år och jag tycker alla inblandade tagit chansen. Man har varit modiga i varje beslut och vågat satsa på det lilla extra, som till exempel takterrassen på hotellet, säger Kristina Wärmare, sales & marketing manager på Easyfairs som driver Åbymässan.

"Ett enormt tillskott"

Att Åby Arena är ett viktigt tillskott för besöksnäringen i Göteborgsregionen är tydligt.

– Åby Arena förstärker inte bara mötesdestinationen Mölndal utan även mötesdestinationerna Göteborg och Västsverige. Den är ett enormt tillskott för hela vår region och kommer att bidra till att vi attraherar ännu fler möten och fler besökare till vår del av landet, säger Carina Kloek-Malmsten, näringslivschef i Mölndals Stad.

Många "wow!"

Åbymässan tjuvstartade i januari och har redan hunnit stå värd för flera välbesökta mässor och event. I maj är det bland annat dags för en av årets stora publikdragare när Nordens största mässa för populärkultur, Comic Con, för första gången kommer till Göteborgsområdet.

Detta händer på Åbymässan 2019

– När vi haft visningar för potentiella kunder är deras första reaktion oftast "wow, vad enormt stor det är". De imponeras också av den moderna logistiken och hur anpassningsbart allt är, från mässhall till konferensrum, berättar Kristina Wärmare.

Åby Hotels design är inspirerad av tivoli.
Åby Hotels design är inspirerad av tivoli.

Kontor med fantastisk utsikt

Det nya hotellet blir också ett efterlängtat tillskott för Göteborgsregionen, inte bara för de drygt 220 tivoliinspirerade hotellrummen, utan också för att de två översta våningarna gjorts till ett kontorshotell med en fantastisk utsikt över travet och Mölndal.

Här kan du boka rum på Åby Hotel och få 25% rabatt genom att ange promokoden OPENUP

– Åby Arena blir inte bara en plats för möten och mässor, det är också ett ställe där man äter och roar sig. Travet gör anläggningen unik i sitt slag, avslutar Kent Jellmund.