Vi sparar data i cookies, genom att
använda våra tjänster godkänner du det.

North Projects arbetar långvarigt med sina kunder och ser till att framtidssäkra och följa upp installationerna.
North Projects arbetar långvarigt med sina kunder och ser till att framtidssäkra och följa upp installationerna.

North Projects tar helhetsgrepp om svensk elbilsladdning

North Projects är digitaliseringsexperten som blivit specialist på laddningslösningar för elbilar. Bolaget sköter hela processen från installation till drift, service och underhåll.

North Projects startade som ett konsultbolag för sex år sedan. Verksamheten var inledningsvis nischad mot bredbandsinfrastruktur och fiberutbyggnad, men entreprenörsandan på företaget ledde snabbt till att nya affärsmöjligheter började utforskas.

– Vi hade samlat på oss väldigt mycket kunskap som vi ville förvalta och bygga vidare på. Via bredbandsprojekten hade vi redan kontakt med bostadsrättsföreningar, företag och fastighetsägare som var i behov av laddningslösningar och vi insåg snabbt att Sverige fortfarande var kvar i startgroparna på det området, säger Marcus Andersson, vd och grundare av North Projects.

EXTERN LÄNK: Läs mer om hur du kan beställa laddbox till din elbil

Den stora efterfrågan på laddningsmöjligheter, i kombination med en underdimensionerad infrastruktur, har gjort att North Projects kunnat använda sin erfarna konsultorganisation för att ta marknadsandelar inom segmentet. Som en oberoende leverantör erbjuder företaget flexibla och kvalitativa helhetslösningar för bostadsrättsföreningar, företag och villor.

– Vår breda erfarenhet är en av våra främsta styrkor. Vi är specialister på digitalisering och kan optimera kompletta system. Det finns många företag som säljer och installerar laddboxar, men vi tar ett helhetsgrepp och lotsar kunderna genom hela ledet från projektstart till installation, drift, service och underhåll, säger Marcus Andersson.

Förutom de uppenbara miljöfördelarna med infrastruktur för elbilar arbetar North Projects med hållbarhet på fler sätt.

– Det är viktigt för oss att kontinuerligt och konsekvent miljöanpassa verksamheten. Allt ifrån val av leverantörer till partners och material är en del av den anpassningen. Vi har i dag elektrifierat 80 procent av vår fordonsflotta med ambitionen att vara helt elektrifierade under 2022. Så vi lever som vi lär.

Bostadsrättsföreningar är i dag en av de största kundgrupperna för North Projects. Men bolaget försöker alltid att ligga steget före och ta nya marknadsandelar.

– Vi följer med spänning den utvecklingen som sker. En del av vår uppgift är att trendspana för att proaktivt kunna erbjuda kvalitativa laddningsalternativ.