Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det.

Följer

Ingen prenumeration
  • Mitt GP
  • Korsord
  • Erbjudanden
  • Logga ut
1/6

Norska tidningar nobbar Morrisey

I helgen spelar Morrissey i Bergen. Tidningen BA tänkte skriva om konserten, men struntar i det efter hårda krav från sångaren. Flera medier bojkottar nu konserten.

I helgen spelar Morrissey på Grieghallen i Bergen, Norge. Något som tidningen Bergenavisen, BA, tänkte vara på plats och skriva om. Men på grund av Morrisseys krav, kommer nu tidningen att strunta i konserten.

- Vi hade gärna varit på plats med en reporter på Morrisseys konsert denna helg. Men när den erkända artisten kräver att få använda BA:s fotografs bilder från konserten helt gratis, plus när det finns stränga begränsningar kring hur BA får använda bilderna, så måste vi säga stopp. 

Detta skriver BA:s chefredaktör Sigvald Sveinbjørnsson på tidningens webb.

I ett tillägg ska Morrissey även ha bett om att BA:s journalister inte röjer någon konfidentiell information om artisten som kan tillkomma under konserten. Detta anser Sveinbjørnsson är ett hopplöst krav och fortsätter:

- BA är till för läsarna och inte för internationella superstjärnor. Därför väljer vi att lägga vår tid på andra evenemang under lördagen.

BA väljer alltså att inte närvara under Morrisseys konsert, och tidningen kommer inte skriva någonting om den. Även flera andra medier har nu höjt på ögonbrynen åt fotokontrakten som Morrisseys management lagt fram.