Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det.

Riktig journalistik gör skillnad.

IFK Norrköpings supporterklubb Peking Fanz är redo att ge järnet. ARKIVBILD

Den här artikeln ingår för dig som är kund.

Norrköpingsfans laddar för guldfest

Uppemot 6 000 Norrköpingsbor kommer att finnas på plats i Malmö i dag för att stötta sitt lag när guldstriden i allsvenskan avgörs. Peking Fanz, vars ordförande sitter på tåget mot Malmö, laddar för fullt inför guldstriden: -Det här är det största jag har varit med om, säger han till TT.

-Det var stort att ta steget upp från superettan till allsvenskan, men det här är så klart större, säger Michael Kihlman, ordförande i IFK Norrköpings supporterklubb Peking Fanz, som sitter på tåget på väg mot Malmö.

Du läser nu en av dina fria artiklar på GP.se

Han låter upprymd, lite lätt nervös och glad i telefon:

-Förhoppningsvis kommer vi hem med ett SM-guld. Vi har allt i egna händer, så chanserna är goda. Det skulle betyda hur mycket som helst för Norrköping som är en anrik fotbollsstad och vi är en anrik förening. Det här är bland det största som har hänt staden på 26 år.

Om Norrköping, med 63 poäng, vinner och tar tre poäng mot Malmö FF så är guldet alltså i hamn. Om det slutar oavgjort eller förlust kan det också bli guld, men då är Norrköping i händerna på resultaten av de andra matcherna. En poäng räcker om IFK Göteborg, nu med 62 poäng, inte vinner hemma mot Kalmar.

I takt med säsongens framgångar för IFK Norrköping har ordföranden märkt ett ökat intresse för laget och Peking Fanz.

-Det har ökat enormt mycket. Före säsongen skapade vi kurvan Nordahl, vi såg till att vi fick en hel kortsida med ståplats och vi växte i antal. I snitt var det 300 personer i klacken från början, på de senaste matcherna har det varit kring 4 000.

Fansens uppgift i dag är glasklar, tycker han:

-Vi ska ge järnet på läktaren, det är det vi kan göra. Det är stort att få vara med och njuta av det här, säger Michael Kihlman som har varit engagerad i Peking Fanz sedan 1998.

TT: Går det att förbereda sig för att IFK inte vinner guldet i dag?

-Det är nog väldigt individuellt. Det vore jättetråkigt om vi inte skulle ta det här, när vi ändå har kommit hit. Sedan, om man kan se tillbaka på säsongen så har den ju varit fantastisk. Just nu får vi njuta av stunden, vinner vi blir det ännu bättre och förlorar vi så får vi köra ihop och deppa i några timmar och försöka ha roligt därefter. Vi åker hem i kväll eftersom det kan bli firande vid tiotiden i Norrköping i kväll.