Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det.

Riktig journalistik gör skillnad.Nyheter med närvärde

Den här artikeln ingår för dig som är kund.

Namnkunniga spelare lämnar Gais

Det fortsätter vara stor omsättning på spelare i Gais. Med dagar kvar till träningsstarten lämnar nu sex spelare klubben.

Det har rensats rejält i leden i Gais inför årets säsong. Nu står det klart att det inte ser ut att bli någon förlängning med sex spelare, meddelar klubben via sin sajt.

Du läser nu en av dina fria artiklar på GP.se

De som inte förlänger med Gais är Reuben Ayarna, Richard Ekunde, Adam Eriksson, Linus Thornblad och Sandeep Mankoo samt fjolårets lagkapten Patrik Ingelsten.

– Det var ett fint år. Det är lite synd att det blir som det blir, men det handlar om att gå vidare ibland. Gais har valt att lägga krut på annat än mig och det får jag så klart acceptera, säger Ingelsten till Fotbollskanalen.

De sex spelarna är inte de första att lämna Grönsvart. Sedan tidigare står det klart att det inte blir någon fortsättning för Calle Svensson, Bryan Johansson, Yussif Chibsah, Stefan Djurovic, David Björkeryd och Tahir Kocak. Utöver dessa har Kenneth Gustafsson avslutat karriären efter att ha dragits med skador.

Gais inleder träningssäsongen i veckan blir det dessutom utan någon målvakt under kontrakt.

– Vi får se hur det blir med Tommi Vaiho. Det gäller att han är väldigt sugen på att spela för oss. Vi för en bra dialog. Vi har spännande målvaktsalternativ, säger Fredrik Mohlin till GT.