Hon har sminkat Håkan Hellström

ANNONS

Lizette Broström har verkat som stylist och makeupartist i Göteborg i över 20 år. Förutom att de gick på samma skola, har hon också sminkatHåkan Hellströmett antal gånger från det att han började sin solokarriär tills för ett par år sedan på P3 Guld-galan.

LÄS MER:Här är alla Håkans artistsamarbeten

– Jag tror att han i skolan ville vara en vanlig kille med sina Dr. Martens, jeans och t-shirt. Så är det nog fortfarande, att haninte vill verka stylad. Jag tror att det ska se ut som att det är ogenomtänkt, men egentligen har han stenkoll på läget.

ANNONS

Lugnt i sminket

En vanlig sminkningbrukar vanligtvis ha ungefär 20 minuter i sminket. Enligt Lizette är det en lugn stund. Mansätter sig i stolen och kan inte göra så mycket annat än att sitta där. Det är ofta den enda lugna stunden innan manska in på scen och leverera. En stylist kan många gånger fungera som en psykolog. Att beröra en annan människas ansikte innebär att hon kommer väldigt nära.

LÄS MER:Här bor Håkans största fans

– Beröring får folk att öppna sig och jag känner av om personen i fråga vill prata eller inte. Håkan småsnackar gärna litegrann. Vi brukar prata om allt möjligt.Han är supertrevlig, sympatisk och väldigt rolig, jättelätt att ha och göra med och inte krånglig på något sätt.

"Allting bara stämmer"

Lizette har under sin tid i branschen arbetat med de flesta etablerade artisterna i Sverige, men även många internationella. När hon tänker på Håkan är det främst sjömanskostymen som dyker upp, men också hatt, sjal, Dr. Martens och ränder i blått.

LÄS MER:De kända figurerna i Håkans låttexter

– Jag tycker att stilen hänger ihop mycket med hans texter. När jag lyssnar på texterna och ser honom på scen... Ja, allting bara stämmer. Han är värd att vara Sveriges bäst klädde man. Han gör det så himla bra. Man ska vara sitt personliga varumärke och det har Håkan lyckats med.

ANNONS

"Krävssmink och hårstyling"

De allra flesta killar villinte ha så mycket smink och så har det även varit de gånger hon har sminkat Håkan. Vanligtvis läggs mer fokus på håret och Lizette brukar få relativt fria händer.

LÄS MER:Håkan peppar fansen inför spelningarna på Ullevi

– Vi svenskar har mycket rött i vårt pigment och det syns lätt igenom. Är man så ljus som Håkan är i sina toner så vill man ha bort det röda. Jag brukar matta ner, markera ögonen lite, fylla i fransar och fixa håret så att det ser ofixat ut. Jag tror att Håkan vill se ut som att han inte bryr sig och för att få den lookenkrävs både smink och hårstyling.

Vem: Stylist och makeupartist från Göteborg.

Vad: Har ett flertal gånger sminkat och stylat håret på Håkan Hellström.

När: Sedan Håkan slog igenom som soloartist, tills för ett par år sedan på P3 Guld-galan.

ANNONS