Vi sparar data i cookies, genom att
använda våra tjänster godkänner du det.

Bild: Youtube

Mystiskt massivt strömavbrott i Bryssel orsakar panik

Under natten var EU:s "huvudstad" helt försjunken i mörker, vilket gjorde att många gick ut i sociala medier och spekulerade vilt om vad som kan ligga bakom. Terror låg högt på listan av möjliga förklaringar. Nu ger elleverantören Elia ut på twitter och berättar, på tre språk, vad som har hänt.

Twitter översvämmades under natten av spöklika bilder på en stad helt i mörker. Det är oklart vad som hade orsakat strömavbrottet men efter förra årets terrordåd, där 32 personer mördades, var det många som gick ut på Twitter och i panikartade inlägg och undrade om det rörde sig om ännu ett terrordåd. 

Strömavbrottet ska ha börjat vid halvelvatiden på torsdagskvällen och invånarna fick inte någon omedelbar information om vad som pågick. 


El-leverantören Elia började under natten skriva uppdateringar i sociala medier för att lugna befolkningen, på tre språk. "Strömavbrottet i Bryssel är inte en terrorattack. Det rör sig om ett tekniskt fel i en av våra högspänningsstationer", skrev Elia på Twitter. Det är dock fortfarande oklart vad som har orsakat felet. 

Om strömavbrottet har påverkat EU-institutionernas arbete är i nuläget oklart. 

Är du där, vet du mer? Kontakta GP på [email protected] eller 72010!