cirka 30 kolor
2 1/2 dl vispgrädde
140 gram smör
3 dl strösocker
2 dl mörk sirap
200 g mjölkchoklad
1/2 tsk salt
saft + skal från 1 citron + extra skal till dekor
1/2 dl lakritsgranulat
Förbered en form som är cirka 25x30 centimeter. Lägg bakplåtspapper i botten. Blanda grädde, smör, strösocker, mörk sirap, mjölkchoklad, salt och citron i en kastrull. Värm upp på svag värme tills smöret smält helt. Höj till medeltemperatur och låt koka i cirka 20 minuter, rör om med jämna mellanrum. Håll koll på kolan med en termometer och låt koka till cirka 124 grader. Säkra alltid med att köra ett kulprov. När den är färdig, häll över i formen och strö över lakritsgranulat, låt stelna över natten. Skär sedan i fina bitar och garnera med rispat citronskal.