Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det.

Följer

Ingen prenumeration
  • Mitt GP
  • Korsord
  • Erbjudanden
  • Logga ut

Misstänkta skottlossningar i Stockholm

Polisen i Stockholm har fått flera samtal från personer som säger sig höra skott som avlossas i Skärholmen. – Vi har hittat hylsor på platsen och inlett en förundersökning om mordförsök, säger Towe Hägg, vid Stockholmspolisen.

– Vi får samtal om ljud som beskrivs som att det låter som en skottlossning. Vi är på plats för att ta reda på om det faktiskt har inträffat en skottlossning, säger Towe Hägg, vid Stockholmspolisen.

Skotten ska ha hörts i Skärholmen och i närheten av tunnelbanestationen. Polisen pratar med personer som finns i Skärholmens centrum för att höra om de har sett eller hört något.

 

Ingen skadad funnen

Poliserna som larmas till platsen hittar inte någon skadad person. Vittnen säger att personer har sprungit från platsen vid den tiden som ljuden hördes. Om dessa personer har något med ljuden som beskrivs som skott eller inte är inte klarlagt.

Vid 21-tiden meddelar polisen att man de utifrån de uppgifter som har lämnats till polisen på plats har inlett en förundersökning angående försök till mord. I nuläget antas brottsplatsen vara i närheten av några trappor på Skärholmsgången.

Till slut hittades hylsor på platsen. Men hur många och av vilken sort är oklart. Ingen person har gripits.

 

Larm om skottlossning i annat område

Senare under fredagskvällen larmades polisen om ytterligare en misstänkt skottlossning. Denna gång kommer larmet från Rågsved, en annan förort i södra Stockholm. Den skottlossningen har inte bekräftats än.

– Någon patrull är kvar och söker igenom området.

I nuläget tyder inget på att de båda händelserna skulle ha något att göra med varandra. Rent geografiskt ligger platserna drygt en mil ifrån varandra.

– Så här tidigt gör man aldrig några sådana tydliga kopplingar. Man får titta på det var för sig och se längre fram, säger Towe Hägg.