Vi sparar data i cookies, genom att
använda våra tjänster godkänner du det.

1/9

Misstänkta föremålet undersökt – avspärrningen hävd

Landvetters flygplats spärrades av under måndagskvällen efter att en misstänkt väska anträffats i avgångshallen. Efter en teknisk undersökning visade det sig dock att väskan inte innehöll något farligt. – Ärendet är avslutat. Det fanns ingenting mystiskt, säger Göran Carlbom, vakthavande befäl vid polisen i region Väst.

Den misstänkta väska som hittades i avgångshallen på Landvetter strax efter klockan 21 under måndagskvällen har nu undersökts och polisen kan konstatera att den inte hade något farligt innehåll.

– Ärendet är avslutat, säger vakthavande befäl vid polisen i region Väst, till GP.

Landvetter spärrades av strax efter klockan 21 och resenärer evakuerades från flygplatsen när polisen anlänt efter att Swedavia, som driver verksamheten på Landvetter, larmat om en väska som anträffats i avgångshallen.

–  Vi hade ett utrop av en väska som stod kvar helt ensam, ingen kom och hämtade den. Då hade vi en person som tittade på väskan och gjorde en säkerhetskontroll som indikerade någonting. Man kan inte säga att det indikerade sprängmedel utan sprängstoft. Alltså det medel som finns i sprängämnen. Det händer att folk varit på rockonserter eller nära ett fyverkeri. Vi vet inte vad det är men kontakade polisen, säger Anders Porselius, presschef på Swedavia, till GP.

Polisens bombgrupp anlände så smånginom och undersökte väskan.

– Det fanns ingenting mystiskt, väskan är omhändertagen av personal, säger Göran Carlbom.