Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det.

Riktig journalistik gör skillnad.

Misstänkt väska stoppade flygen

En väska med oklart innehåll gjorde att utrikeshallen på Landvetter fick utrymmas. Väskan visade sig vara ofarlig, men över 2 000 resenärer kom inte med sina plan.

En mystisk väska hittades invid säkerhetskontrollen utanför utrikeshallen på Landvetter flygplats på söndagseftermiddagen. Avspärrningar sattes upp, säkerhetschefen utrymde utrikeshallen och snabbt fylldes inrikeshallen av resenärer som inte kom någon vart.

-Folk sitter på bagagebanden och överallt, men de flesta står, sade Elin Kerola, resenär med destination Stockholm, som då hade väntat i tre timmar.

Alla ankommande och avgående flyg stoppades och polisens bombtekniker fick rycka ut. Väskans ägare hittades och förhördes, men misstänktes inte för något brott.

Fyra timmar senare kunde man blåsa faran över. Vid det laget satt ett tusental resenärer på Landvetter flygplats. Ytterligare drygt tusen hade inte kommit med några plan till Landvetter. Totalt stoppades 30 flygningar.

Trafiken beräknades dras med förseningar fram till lunchtid på måndagen.

-Det beror på att besättning och plan står på fel ställen, men också på det som kallas crew time, alltså att pilot och besättning inte får vara i gång hur länge som helst, säger Jan Lindqvist på Swedavias pressjour till TT.