Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det.

Följer

Ingen prenumeration
  • Mitt GP
  • Korsord
  • Erbjudanden
  • Logga ut

Misstänks för sexbrott i jätterättegång med 114 barn

Med lugn blick och pennan i handen följer den ulricehamnare som åtalats för sexbrott mot 114 barn, rättegången som just nu pågår i Borås tingsrätt.

Det rekordstora fallet innefattar flickor från hela Sverige, vars advokater till större delen närvarar under rättegången via videolänk. Den åtalade mannen i 45-årsåldern misstänks bland annat för att ha förmått barn att posera nakna och visa det för honom via chattappar som Kik och Skype.

Under torsdagsmorgonen inledde åklagaren med att gå igenom de konton som mannen i 45-årsåldern misstänks ha använt för att manipulera flickorna. Enligt åklagaren har Marie_boras, Webcamkul och Vastgotagrabben tillhört mannens mest använda alias. 
Men fejkkontona har varit fler än så: Loverboyen, Krille, Too hot for you, Swedish girl for sale och Camkillen är exempel på andra visningsnamn och användar-id:n som 46-åringen misstänks ha tagit.

Under polisens förundersökning togs såväl den misstänktes vita Iphone och jobbtelefon som arbetsdator i beslag. Därmed har det blivit möjligt för polisen att ta fram omfattande bevisning i form av chattar, alias, ip-nummer och även cookies som registrerar webbsidor där användaren har varit inne.

Åklagaren Åsa Askenbäck levererade en minutiös genomgång av vilka spår som hittats på nätet efter den misstänkte mannen. Enbart den vita Iphonen innehåller spår efter 15 olika chattkonton.

– Hans eget Skypekonto med (hans eget) namn används också i telefonen. Med det vill jag visa att det är (han) som använder den här telefonen, konstaterade åklagaren Åsa Askenbäck efter att ha listat sambanden mellan de olika kontona och mejladresserna.

Under de olika aliasen, har han framhävt att sexchattandet ska vara något hemligt. Men i förhör har mannen nekat till brott och påstått att han inte har något minne av de chattkonversationer som kopplas till honom. Han medger dock att han använt vissa av användarnamnen.

Maxstraffet som den misstänkte kan dömas till är sex års fängelse. Han misstänks för grovt sexuellt övergrepp mot barn, grovt utnyttjande för sexuell posering och försök därtill, sexuellt ofredande, barnpornografibrott, grovt förtal och förtal.
Rättegången beräknas pågå fram till augusti.