Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det.

Riktig journalistik gör skillnad.

Minister och regimkritiker i samtal

Thailands premiärminister Abhisit Vejjajiva gjorde en helomvändning och gick med på att träffa de regimkritiker som i tiotusental lamslår gator i centrala Bangkok.

-För att få lugnet åter och för att undvika eventuellt våld har premiärministern gått med på demonstranternas förslag om samtal, sade Abhisits medarbetare Sathit Wongnongtoey till lokal tv.

Samtalen inleddes vid lunchtid och regimkritikernas företrädare Weng Tojirakarn uppgav att stämningen är god.

-Vi har inte pratat förut. Detta är första gången, vi kan inte säga hur lång tid förhandlingarna tar, säger Abhisits medarbetare Satit Wongnongtoey.

Nu är samtalen avslutade mellan regeringen och regimkritikerna utan att man kommit fram till något, rapporterar AFP.

I morse skadades fyra thailändska soldater när två handgranater kastades nära grindarna till en arméförläggning i Bangkok. Attacken ägde rum vid militärbasen som har tjänstgjort som regeringens högkvarter under de två senaste veckornas gatuprotester. Attackerna var de senaste i en serie sprängdåd som har inträffat sedan demonstrationerna inleddes den 14 mars.

Tiotusentals demonstranter är samlade i Bangkok i hopp om att kunna pressa premiärminister Abhisit Vejjajiva till nyval.

Regeringens motkrav var att demonstranterna avstår från att omringa det tillfälliga regeringshögkvarteret på 11:e infanterienheten på Phahon Yothin-vägen.

De så kallade rödskjortorna står bakom den avsatte premiärministern Thaksin Shinawatra. De har hotat att tåga mot militärbasen på söndagen med krav på förhandlingar med Vejjajiva.