Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det.

Riktig journalistik gör skillnad.

... men vd:n slår ifrån sig

Vd:n för det kritiserade Energibolaget slår ifrån sig: - Göteborg Energi är en konkurrent och inte längre bara ett nätbolag.
Plusenergi håller på att delas i två elhandelsföretag, varav Göteborg Energi Din el är ett. Precis som Energibolaget i Sverige ska det nya bolaget erbjuda elleveranser till företag och hushåll.
- Göteborg Energi förbereder sig. Det ser vi nu, säger Peter Wärme, vd på Energibolaget.
Det är hans reaktion när han får information om att Göteborg Energi meddelat att bolaget har fått runt 50 samtal från kunder som blivit uppringda av Energibolaget.

Har ni koll på i vilka hushåll Göteborg Energi monterar de nya elmätarna?

- Nej, säger Peter Wärme.

Energibolaget är välkänt hos Konsument Göteborg på grund av många klagosamtal. Vad beror det på?

- Vi är det bolag som säljer mest via telefon och ibland kan det bli fel. Vi ringer 100 000 samtal i månaden över hela landet och det kan vara några kunder som inte kommer ihåg vad de har sagt.

Konsumenter tecknar avtal med er utan att de vet om det. Vad anser du om det?

- Inte bra. Men de har lämnat sitt anläggningsnummer och personnummer och sagt ja till att teckna ett avtal med orden "härmed accepterar jag att bli kund hos Energibolaget ..." Vi säljer via ett telemarketingföretag som har ett manuskript att gå efter, samtalet spelas in och efter att kunderna fått hem avtalet har de 14 dagar på sig att säga upp det.

Vilket råd har du till dem som inte förstått det?

- De får billigare el från oss än från sin anvisade elleverantör och eftersom den första månaden är gratis är det ingen dålig affär om de säger upp det efter tre månaders uppsägningstid.

Varför kan ni inte skicka skriftlig information?

- De kan få skriftlig information genom att titta på vår hemsida. Vi är inget hemligt bolag och inget litet bolag heller. Vi har 150 000 kunder, säger Peter Wärme.

Vill du veta mer om hur GP arbetar med kvalitetsjournalistik? Läs våra etiska regler här.