Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det.

Riktig journalistik gör skillnad.Nyheter med närvärde

Den här artikeln ingår för dig som är kund.

Mannheimer gör ny komedi om ålderdom

Carin Mannheimer följer upp succéföreställningen "Sista dansen" med en nyskriven komedi om ålderdomen. "I sista minuten" får urpremiär på Göteborgs stadsteater i december.

Du läser nu en av dina fria artiklar på GP.se

I sin nya föreställning "I sista minuten" har Carin Mannheimer lämnat äldreboendet och backat bandet en smula. Hon låter publiken möta tre 80-åriga damer som fortfarande är fullt kapabla att ta hand om sig själva - men som har bråttom att förverkliga sina drömmar innan livet tar slut. Tiden är knapp om man ska hinna bo i kollektiv, bli kär och starta ett nytt liv.

Mannheimers pjäs är en av de stora satsningarna på Göteborgs stadsteater nästa säsong. Men allra mest uppmärksamhet har beslutet att iscensätta Bibeln väckt. Den 17 februari blir det premiär på Niklas Rådströms bearbetning av den heliga skriften, i regi av Stefan Metz.

Bögar och fjollor

Den polske författaren Michal Witkowski gjorde skandalsuccé med romanen "Lubiewo" 2005. Nu har Lucas Svensson dramatiserat hans värld befolkad av bögar, fjollor och råskinn. För regin står teaterns vd och teaterchef Ronnie Hallgren som engagerat Oskar Humlebo, mer känd under artistnamnet Motoboy, som kompositör och skådespelare i pjäsen.

-Innan jag ens började sjunga har jag velat göra musik för det visuella snarare än till artisteri, berättar Oskar Humlebo i ett pressmeddelande.

I det ovanligt välmatade programmet bjuds också på ett sällsynt möte mellan Sven Wollter och Tomas von Brömssen i "Påklädaren", ett samarbete med Moomsteatern och en feministisk undersökning av kvinnan som offer och gärningsman.