Vi sparar data i cookies, genom att
använda våra tjänster godkänner du det.

1/4

Mössens ostbutik har öppnat i Haga

Staffan Lindholm är konstnären bakom de omtyckta musbutikerna på Kaponjärgatan i Haga. Nu har ännu en butik slagit upp portarna, och det är lämpligt nog en ostbutik för mössen.

På Kaponjärgatan i Haga syntes tidigare en skobutik, en mc-butik och ett galleri. Galleriet och mc-butiken förstördes för en tid sen, som GP tidigare skrivit om

LÄS MER: Han är konstnären bakom musbutikerna i Haga 

Förra helgen slogs den första av de nya butikerna upp, en biograf för möss. Det är filmen Casablanca som visas på biografen. Nu kan alltså mössen njuta av ost innan filmvisningen på "Musen Victorias ostbutik."
– En liten mus står och arbetar bakom disken, och det säljs lite julostar där tillsammans med annat gott, säger Staffan Lindholm. 

"Betyder mycket när det strålar i barnens ögon"

Butikerna är gjorda av masonitträ, plexiglas till fönstren, små tunna ribbor - som annars är till för exempelvis modellbåtar, tunn faner och frigolit till taket.

Kan du tänka dig fler butiker på andra ställen i Haga? 
– Framöver, lite längre fram, absolut. Det är frågan om var butiken ska placeras och om den får vara ifred. Jag ska sätta belysning på de nuvarande och enbart ha dem ute under helgerna från och med i veckan, säger Staffan Lindholm. 

Vad tycker du om reaktionerna, något du förväntade dig? 
​– Jag är jätteglad över att det blev en så pass uppskattad upplevelse. Framförallt när man ser att det strålar i ögonen på barnen, det betyder mycket. 

I ett inlägg på Facebook, som han publicerade under lördagen, skriver han att det var sista butiken för i år, och han tackar för alla kommentarer.