Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det.

Riktig journalistik gör skillnad.Nyheter med närvärde

Den här artikeln ingår för dig som är kund.

Mördades när hon plockade liljekonvalj

Den mördade kvinnan i Halmstad är nu identifierad. Hon åkte ut för att plocka blommor och hittades död.

Du läser nu en av dina fria artiklar på GP.se

- Hon är i 70-årsåldern och var boende i centrala Halmstad, säger kriminalkommissarie Lars Hamrén. Hon var klädd i röd jacka och mörka blå jeans.

Kvinnan hittades vid 15-tiden på lördagseftermiddagen av två privatpersoner som var ute för att plocka blommor. De fann henne liggande i ett skogsområde och larmade ambulans.

Fyndplatsen, Kuskatorpsbacken, är belägen utmed vägen mellan Snöstorp och Stjernarpsvägen, strax öster om Kistinge industriområde.

Kvinnans cykel stod prydligt parkerad cirka 30 meter in i från vägen. Hennes kropp hittades 100-150 meter från cykeln.

Området är ett känt ställe för liljekonvaljer och många Halmstadsbor brukar åka dit och plocka på våren. Det hade även den döda kvinnan gjort.

70-åringen har utsatts för yttre våld och händelsen rubriceras därför som mord. Brottet tros ha begåtts vid lunchtid i går, alltså bara ett par timmar innan kvinnan hittades.

Polisen i Halmstad söker vittnen som kan ha sett henne komma cyklande eller lagt märke till någon person som röst sig i området vid den här tidpunkten.

- Det har droppat in en del tips, säger Lars Hamrén på söndagskvällen. Men vi vet ännu inte vilken bäring de har på brottet.