Vi sparar data i cookies, genom att
använda våra tjänster godkänner du det.

Möbelguide i höst – Personal Shoppern tipsar!

Vilka färger, material och stilar är det som gäller i höst? Trenderna är många och det är inte alltid lätt att navigera sig fram till ett beslut. Anna är Personal Shopper och inredningsexpert på Tibergs möbler som är utsedda till Årets Möbelhandlare 2017. Här ger hon höstens hetaste inredningstips för ett mysigt hem i höstrusket.

Mörk färgskala i mjuka material

Pastellfärgerna som varit populära en tid har blivit mörkare med brända toner i. Färgerna är varma och dova. Den dovt rosa är stark i höst och den kan med fördel synas på väggar, mattor och möbler. Rosa är en fin färg som är lätt att matcha ihop med andra färger. Den passar bra ihop med brunt som kommer mer och mer i höst. Kom ihåg att färgen gärna  ska vara åt det mustiga bruna hållet och inte i någon mjuk beige nyans. Annars så ser vi också mycket mörka nyanser av blått och grönt under hösten, gärna med mjuka material som sammet till soffor.

Hugo Divansoffa Vinröd
Hugo Divansoffa Vinröd

Alla ska rymmas i soffan!

Sofforna i höst ska rymma många personer men den ska inte vara klumpig för det. Enkla och rena linjer med ramar som nästan ser för klena ut för att hålla upp soffan. De ska vara välarbetade med fina detaljer och hålla länge. Satsa på en kvalitetssoffa i neutrala färger. Lägg därtill härliga mjuka sammetskuddar i trendfärgerna mörktgrön, dovt rosa eller mörkt blått.

Everest hörnsoffa  3-3-5 sits
Everest hörnsoffa  3-3-5 sits

Äkta hantverk och miljötänk i fokus

Glädjande nog tar miljötänket allt större fokus i inredningsvärlden. Tanken är att rikta in sig på enstaka, genomtänkta produkter. Det ska vara liten påverkan på miljön, korta transporter och ett gediget hantverk. Borta är slit och släng-mentaliteten, utan varorna ska vara hållbara. Trä, läder och sten är fina naturprodukter som vi kommer se mycket av i höst. Vi vill ha produkter som har en historia och själ, veta var sakerna kommer ifrån och undvika massproducerade varor. Vi söker efter kvalitet som håller över generationer som kan ärvas av barn och barnbarn. Att produkter tillverkas i Sverige är en fantastisk känsla och med en kvalité man kan vara säker på.

Prio skänk
Prio skänk

Hitta din personliga stil

Den bästa av alla trender är att inte följa trenden. Vi kommer vilja ha mer annorlunda saker som visar vilka vi är och berättar vår historia. Köp inte allt nytt utan utgå från det du har och blanda med noggrant utvalda möbler som du kan beställa utefter dina egna önskemål. Välj ut dina favoriter som helst ska vara lite udda. Försök skapa en atmosfär och härlig omgivning i ditt hem som du gillar istället för att köpa enstaka produkter.  Detta kan du göra lätt med mjuka material som mattor, tyger och kuddar. Lägg därtill egna personliga detaljer.

Anna, personal shopper och inredare.
Anna, personal shopper och inredare.

– Det personliga är det som jag mestadels jobbar efter när jag hjälper våra kunder med att inreda sina hem. Att hitta favoritobjekten som kunden redan har, matcha upp dem med det nya som behövs och att skapa en atmosfär som fångar deras personlighet, säger Anna, Personal shopper på Tibergs möbler.

Frida Tiberg, butiksansvarig Tibergs Möbler.
Frida Tiberg, butiksansvarig Tibergs Möbler.

En destination för inredning

Tibergs möbler i Göteborg är en av Sveriges största fristående möbelbutiker. Företaget startade redan 1923 på Bangatan 19, samma adress som de ligger på idag. Den 21 februari utsågs butiken till Årets Möbelhandlare av branschorganisationen FMI (Färg Möbler Interiör). Butiken drivs nu av tredje generation syskonen Jenny, Frida och David Tiberg. De har en gemensam vision, att skapa en destination för inredning.  

– Vi vill kunna ge kunderna en upplevelse utöver det vanliga. Ett besök hos oss skall vara en fröjd, ge inspiration och vara en plats där man kan få tips och idéer. Utbudet vi har med en bred variation av varumärken och produkter gör oss helt unika och till en helhetsleverantör när det gäller inredning, säger butiksansvariga Frida Tiberg.