Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det.

Riktig journalistik gör skillnad.

Den här artikeln ingår för dig som är kund.

Många dödsoffer i strider i Syrien

Över 50 människor dödades i Syrien på torsdagen, de flesta i provinsen Homs där många sammandrabbningar ägt rum under revolten.

Du läser nu en av dina fria artiklar på GP.se

Av dödsoffren var 23 medlemmar av Syriens säkerhetsstyrkor, 15 desertörer och 13 civila.

I staden Huleh dödades elva medlemmar av säkerhetsstyrkorna i strider med desertörer, rapporterade Syriska människorättsobservatoriet. Två desertörer stupade också. Gruppen uppgav att säkerhetsstyrkor hade dödat minst 13 civila runtom i provinsen.

Enligt gruppen dödades 15 desertörer i staden Rastan, där också hårda strider utkämpades.

I en annan attack dödades sju militärpiloter och deras chaufför av beväpnade män som lagt sig i bakhåll för deras buss. Enligt en oppositionsföreträdare utfördes attacken av beväpnade beduiner från Fria Syriens armé (FSA) nära staden Palmyra.

Enligt FSA:s ledare Riyad al-Asaad, som befinner sig i grannlandet Turkiet, har rebellarmén nu 20 000 medlemmar i sina led. I en telefonintervju med AFP efterlyste han utländska flyganfall mot "strategiska mål" i Syrien för att påskynda regimens fall.

Frankrike sökte stöd för en "humanitär korridor" när Arabförbundets utrikesministrar på torsdagen samlades i Egypten för att dryfta Syrien. Det beskrevs som första gången en stormakt förespråkar intervention i krisen.