Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det.

Riktig journalistik gör skillnad.

Den här artikeln ingår för dig som är kund.

Många arga på Rix FM:s kampanj

Grannen knackade på - med ett basebollträ i handen. Många berättar om obehagliga händelser efter att Rix FM:s "arga lappar" landat i brevlådorna.

En 90-åring påstås ha fått en hjärtattack. På en annan plats ringde grannen på med ett basebollträ.

Du läser nu en av dina fria artiklar på GP.se

Sant eller ej - efter den annorlunda annonskampanjen får Rix FM ordentligt med stryk i kommentarsfältet på sin egen webbplats.

Fick surströmming i hallen

Signaturen "Det här ska ni få för" säger att grannen svara de på lappen genom att hälla en burk surströmming i brevlådan.

"Det luktar lik och jag har försökt bli kvitt stanken som satt i mattan. Står ni för de här kostnaderna eller ska jag skicka en faktura?", skriver hon eller han till Riks FM.

Många kommentarer vittnar om gamla människor som blivit skärrade av de förrädiska reklamlapparna.

"Min granne som är 90 år grinade och ringde på min dörr och trodde att det var jag som skrivit denna lapp. Tog lång tid för mig att förklara att det var ett förbannat dåligt skämt från en värdelös radiokanal", skriver någon.

En annan person, som skrivit under med Lars Andersson, berättar att hans 85-åriga mamma ringde och var förtvivlad över klagomålet. Han fick åka och trösta sin mamma, är rejält arg på Rix FM och tänker inte lyssna mer på radiokanalen.

"Kärringen kom och visade lappen"

Reklamlapparna verkar även ha skapat ett antal små familjegräl runt om i Sverige.

Ett exempel på det är personen som kallar sig Chutetrooper, han skriver:

"Kärringen kom och visade lappen! Va fan har du haft för dig? Kan tillägga att det inte var på det mest vänliga sättet heller! Råkade ha en polare hemma vid detta tillfälle. Lite svårt att bli betrodd. Jag blev skitförbannad på henne, efter att fått framstå som en jubelidiot i min polares närvaro. Jag måste ju erkänna att er smutsiga reklam kampanj gick hem... på ett mycket negativt sätt!"

På radiokanalens hemsida kan du själv läsa kommentarerna och bedöma hur trovärdiga berättelserna är.

Vill du veta mer om hur GP arbetar med kvalitetsjournalistik? Läs våra etiska regler här.