Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det.

Riktig journalistik gör skillnad.

Måltorkan inget som oroar Zlatan

Zlatan Ibrahimovics måltorka är en snackis i både Sverige och Spanien. Men huvudpersonen är lugn. - Jag är inte orolig för att jag inte gör mål, säger Zlatan till en spansk tidning.

Två mål på de senaste tio matcherna. Mer än så har det inte blivit för Barcelonas svenska anfallsstjärna. Men Zlatan Ibrahimovic stressar inte upp sig för det.

- Det oroar mig inte. Det har hänt mig tidigare, säger "Ibra" i en intervju med den spanska dagstidningen El Periódico de Catalunya.

- Under mitt första år i Ajax började jag väldigt bra. Sedan gick det dåligt, sedan bra. En berg-och-dal-bana. Det är normalt eftersom man måste anpassa sig till väldigt mycket på kort tid. Samma sak hände mig när jag kom till Juventus och sedan i Inter. Säsonger med upp- och nedgångar. Självklart är det viktigt att göra mål när man är nummer nio i ett lag som Barcelona, men det är inte allt, fortsätter Ibrahimovic.

Samtidigt understryker han att han aldrig är nöjd - och gör en koppling till sin gudstro.

- Jag tror på gud. Jag är katolik. Men min största kritiker är jag själv. Jag kräver mycket av mig själv. I Italien fick jag kritik för att jag inte njöt av saker och ting, att jag borde ha tålamod. Men jag är sådan. Inte ens när jag gjorde många mål var jag nöjd. Min karaktär är sådan, det är så jag tar mig an matcherna. Det är så jag mår bra.

Vill du veta mer om hur GP arbetar med kvalitetsjournalistik? Läs våra etiska regler här.