Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det.

Riktig journalistik gör skillnad.

Den här artikeln ingår för dig som är kund.

Målfest i Häckens genrep mot Lilleström

Häcken besegrade norska Lilleström med 5-2 efter ett mål av 17-årige Carlos Strandberg.

Du läser nu en av dina fria artiklar på GP.se

Häcken ligger inför onsdagens allsvenska omstart mot Åtvidaberg på Rambergsvallen tia i tabellen. Våren blev inte vad Hisingsklubben hoppats. Mot Lilleström, nia i norska ligan, fokuserade Häcken på tre saker: Omställningarna i båda riktningarna, fysiken – orka ligga på max hela tiden – och tajmingen i de offensiva löpningarna.

Utfallet var utmärkt.

– Vi spelade som mot Djurgården och Elfsborg. Till och med bättre än i de matcherna. Vi släppte nästan inte till ett skott, sa anfallaren Moestafa El Kabir, som gjorde 2-0-målet från halva planen.

– Det kom en långboll, deras back lät den studsa, jag har visat att jag är ganska snabb ändå, kommenterade El Kabir, som gjort åtta allsvenska mål hittills.

Häckens mål gjordes av Martin Ericsson, René Makondele, Moestafa El Kabir, Nasiru Mohammed – och Carlos Strandberg, en 17-årig jättetalang från Hisingsbacka.

– Jag fick en fin passning och hade lite tur i avslutningen, säger Strandberg om sitt vänsterskott efter djupledslöpning intill målvaktens högra stolpe.

Carlos Strandberg har fått ett sommarproffskontrakt med Häckens A-trupp, beskriver sig själv som löpstark med god förmåga att komma i djupled.

– Jag vill komma så långt som möjligt med min fotboll. Förebilderna är Henrik Larsson och Samuel Eto’o.

Han avlöste Moestafa El Kabir när han kom in.

– Carlos har visat på träning att han är duktig. Han har en ljus framtid, säger El Kabir om Strandberg.

Peter Gerhardsson, Häckens tränare, om Carlos Strandberg:

– Han har spetskvaliteter i sin snabbhet och styrka. Ett bra vänsterskott. Det såg vi redan under Gothia cup i fjol. Speluppfattningen är det viktigaste.

Dioh Williams klev av i slutet med stukad fot. Oscar Lewicki stod över matchen efter U21-landslagsspel. Kari Arkivuo befaras blir borta i ytterligare en dryg vecka på grund av bristning i högra lårets baksida.

Matchen sågs av cirka 100 åskådare på Rambergsvallen med avsparkstid 14.00.

Vill du veta mer om hur GP arbetar med kvalitetsjournalistik? Läs våra etiska regler här.