Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det.

Följer

Ingen prenumeration
  • Mitt GP
  • Korsord
  • Erbjudanden
  • Logga ut
Johan Gustavsson, Louise Hellberg och Jonathan Börnell, tre av delägarna till Johans krog i Marstrand. Bild: Johanna Börnell

Lyxrestaurang flyttar till sjöbod på Marstrand

Lokala Johans krog på Marstrand startar ett samarbete med köksmästare från lyxrestaurangen 28+. Tillsammans planerar de att öppna en pop up-restaurang på Koön.

Flera av kockarna som jobbar på Johans krog på somrarna arbetar på 28+ i Göteborg under resten av året. Och genom den vägen fick krögarna kontakt med Kim Jonsson och Markus Pettersson, köksmästare på 28+. Köksmästarna flyttar från den välkända restaurangen i Göteborg till en sjöbod vid Ringens varv på Koön, vilket Kungälvs-Posten var först med att berätta om.

Kim Jonsson och Markus Pettersson har gjort ett liknande projekt på Smögen tidigare och enligt Jonathan Börnell, en av delägarna till Johans krog, fungerar det utmärkt att laga god mat i en sjöbod. Han berättar att den ska inredas med ett enklare kök och att det ska finnas 24 sittplatser.
– Det ska vara lite rå känsla. Gästerna kommer att vara nära kockarna och kan se när de lagar mat, så det blir en annorlunda upplevelse, säger Jonathan Börnell.
Tillsammans med kollegorna från Johans krog kommer han att hjälpa till med lokalen och andra praktiska saker omkring. 

Planen är att pop up-restaurangen, som fått arbetsnamnet Varvet ska vara öppen onsdag till lördag under tre veckor i juli och augusti. 
En av kockarna som arbetar på Johans krog på sommaren är Hampus Fors, som vann tv-programmet Dessertmästarna förra året och han kommer nu att vara med och ta fram menyerna till den nya restaurangen, berättar Jonathan Börnell. Tanken är också att bjuda in olika sommelierer varje vecka och skapa en meny med många små rätter baserat på säsongens råvaror. 

Jonathan Börnell tror att konceptet kommer att uppskattas av många.
– Marstrand är en välutvecklad restaurangdestination, men fine dining på det här sättet finns inte och jag tror att människor gärna vill ha lite unika upplevelser. Det ska bli väldigt kul att jobba med det här.

Vill du veta mer om hur GP arbetar med kvalitetsjournalistik? Läs våra etiska regler här.