Lukic ställs mot gamla klubben: "Blir speciellt"

I höstas lämnade han Halmstads BK. I dag är Stojan Lukic tillbaka för att ställas mot sin gamla klubb. – HBK kommer alltid ha en speciell plats i mitt hjärta, men nu är det hundra procent Öis som gäller, säger målvakten.

ANNONS
|
(function(d, s, id) {var js,ijs=d.getElementsByTagName(s)[0];if(d.getElementById(id))return;js=d.createElement(s);js.id=id;js.src="//embed.scribblelive.com/widgets/embed.js";ijs.parentNode.insertBefore(js, ijs);}(document, 'script', 'scrbbl-js'));

Förra helgen fick Öis med sig en poäng hem när sällskapet kämpade till sig ett kryss borta mot IFK Norrköping i cuppremiären. I dag rullar tävlingssäsongen vidare när det är dags för en ny bortamatch i Svenska cupen, mot Halmstads BK. Ett lag som Örgrytes målvakt, Stojan Lukic, efter fyra år i klubben, lämnade så sent som i höstas.

– Det är klart att det är lite extra. Jag känner ju 95 procent av killarna i laget. Det ska bli kul att få spela mot Halmstad i stället för med. Särskilt nu när matchen gäller så mycket, det är en öppen grupp, alla lag har en pinne, så det är bara att köra.

ANNONS

"Bara Öis som gäller"

Under sin tid i bollklubben fick Lukic vara med om både himmel och helvete. En degradering till superettan för två år sedan följdes, efter ett dramatiskt kval mot Helsingborg, upp med ett avancemang tillbaka till allsvenskan i höstas.

– Jag hann med mycket där. Först en bra tabellplacering, sedan fick jag vara med om att åka ur allsvenskan och slutligen komma upp igen. Det är klart att man får starka band då, Halmstad kommer alltid ha en stor plats i mitt hjärta, men nu är det bara Öis som gäller. Jag är superglad för att jag har fått komma hit.

Och målvakten har direkt belönats med stort förtroende i rödblått. Han är inte bara gjuten mellan stolparna, Lukic har i två matcher dessutom fått chansen att vara lagkapten.

– Det är så klart en ära, särskilt att få vara det i en klubb som Öis. Men nu är det Johan Hammar som kommer vara kapten, och han är också en väldigt bra ledare, säger Lukic.

ANNONS